Un cop s'ha desconvocat la manifestació, un grup d'unes dues-centes ha desplegat una pancarta per reclamar l'alliberament de les vuit persones empresonades aquesta setmana acusades d'intent d'homicidi per haver calat foc a una furgoneta de la Guàrdia Urbana de Barcelona fa tot just una setmana. Aquest grup s'ha desplaçat fins al Departament d'Interior i han pujat per Roger de Flor en direcció a Gràcia. Amb el pas dels minuts els manifestants s'han anat reduïnt. La marxa ha avançat per travessera de Gràcia i ha passat per la caserna de la Guàrdia Civil, fins arribar a Lesseps.
La d'avui ha estat una manifestació pacífica, amb només algunes pintades i llançaments d'objectes per part de grups reduïts que han estat assenyalats pel gruix dels manifestants. La manifestació no ha estat de les més concorregudes, tot i ser el tercer dissabte consecutiu amb protestes al carrer per l'alliberment de Pablo Hasél i la resta d'empresonats amb motiu d'aquestes protestes.EN DIRECTE | Uns quants centenars de persones avancen per la Gran Via en direcció Tetuan després que la capçalera de la manifestació desconvoqués la marxa; informa @andreumerino https://t.co/wlXashukIQ pic.twitter.com/arRBn4txBV
— NacióDigital (@naciodigital) March 6, 2021
Acció sense èxit contra Endesa
Els organitzadors han difós a les xarxes un comunicat en què anunciaven que el seu objectiu d'avui es assenyalar Endesa. En el comunicat denuncien que la companyia talla la llum a famílies vulnerables i que els seus responsables es "desentenen" dels talls de llum a diversos barris del país. "Ens segueixen robant cada mes amb la factura i a final d'any han guanyat 884 milions d'euros", diuen.
EN DIRECTE | Centenars de persones es concentren al centre de Barcelona per fer una acció contra Endesa; informa @andreumerinohttps://t.co/t2dNu7eNyF pic.twitter.com/HHc1CQgMYW
— NacióDigital (@naciodigital) March 6, 2021
La manifestació ha començat a la plaça de Tetuan de Barcelona i ha avançat per Roger de Flor fins que ha topat amb els antiavalots dels Mossos, que han impedir que la multitud continués avançant fins la seu d'Endesa de l'avinguda Vilanova. En aquest punt s'han produït llançaments d'ampolles contra la línia policial tot i que des de la capçalera s'ha demanat no llançar objectes als agents. Al cap d'uns minuts, els agents s'han replegat i la manifestació ha continuat avançant en direcció a passeig de Sant Joan entre crits de "pim pam pum que no en quedi ni un".
EN DIRECTE | Els agents baixen de la furgoneta i mantenen la distància amb la capçalera de la manifestació. Alguns llançaments d'ampolles contra la línia policial; informa @andreumerino https://t.co/t2dNu7eNyF pic.twitter.com/l7k6GqgeS3
— NacióDigital (@naciodigital) March 6, 2021
EN DIRECTE | Els manifestants han avançat cap a la línia policial i s'han produït alguns moments de tensió. Després els agents s'han replegat i la manifestació ha continuat avançant
— NacióDigital (@naciodigital) March 6, 2021
Fotos de Carlos Baglietto https://t.co/3A2JS3bR01 pic.twitter.com/LCqiNYrrrr
A l'alçada de la ronda de Sant Pere, un petit grup de joves ha començat a llançar ampolles contra els vehicles policials que trobava al seu pas i la capçalera ha intentat apartar-los. Un cop a Urquinaona, la marxa ha pujat per Roger de Llúria fins a l'alçada de Gran Via, on han desconvocat la manifestació sense poder fer l'acció prevista Endesa per la forta presència policial.
Convocatòria sense signar
El lema de la mobilització és "Fins que caiguin", el mateix que l'utilitzat en la manifestació de dissabte passat a la capital, en què hi van participar milers de persones i va acabar amb aldarulls a l'entorn de la comissaria de la Guàrdia Urbana de la Rambla. Els Mossos han anunciat cap a dos quarts de vuit que s'ha activat l'àrea de mediació per buscar una solució per a la manifestació d'avui, però han assegurat que "no hi ha interlocutors que accedeixin al diàleg". "Continuarem treballant en aquesta línia", han dit des del cos.
Aquest cop la convocatòria de la manifestació s'ha difós sense signar. Hi donen suport les organitzacions de l'esquerra independentista, els Comitès de Defensa de la República (CDR), col·lectius anarquistes, el Sindicat de Llogaters i col·lectius veïnals i d'habitatge, entre altres. Entre les reivindicacions hi ha la llibertat dels presos, l'aturada dels desnonaments, la regulació dels lloguers, la fi de la monarquia i la derogació de la llei d'estrangeria i la reforma laboral.
La mobilització no s'atura
La nova manifestació es presenta com un nou episodi de les mobilitzacions impulsades des de la detenció de Pablo Hasél el 16 de febrer. Des d'aleshores les protestes s'han succeït arreu del país, i també els aldarulls. Els últims, dissabte passat a Barcelona, han provocat un tancament de files de les administracions i també una crida a l'ordre per part de la patronal.
Les cremades que diversos manifestants van provocar en una furgoneta de la Guàrdia Urbana de Barcelona han desembocat en una operació dels Mossos contra un "moviment anarquista", que de moment ha suposat la detenció de vuit persones que estan en presó preventiva. Un altre veí de Barcelona també és en presó preventiva després de ser detingut a la manifestació del 17 de febrer.