Cuina mallorquina

Publicat el 25 d’agost de 2011 a les 12:05
La cuina d'Es molí d'en Bou.

Conèixer de debò la bona cuina d'un lloc molt turístic no és fàcil. Per això, si encara gaudiu d'uns dies de vacances i passeu per les Illes, una opció molt recomanable és Es Molí d'en Bou, a Sa Coma (Protur Sa Coma Playa Hotel & Spa, Liles, s/n, Sa Coma, Mallorca). Aquest restaurant, que té una estrella Michelin, es troba a l'aixopluc d'un gran hotel, tal i com han fet molts establiments que volen mantenir la qualitat i afrontar alhora les despeses que això provoca.

El xef d'Es Molí d'en Bou és en Tomeu Caldentey. Aquest cuiner de Sant Llorenç des Cardassar es va posar al capdavant del restaurant l'any 2000 -quan aquest encara es trobava al seu poble- i l'ha dut al més alt del paisatge gastronòmic balear. En Tomeu fa cuina mallorquina, autèntica, amb tota la potència que això implica. Defineix la cuina de l'illa com a “cuina mestissa”, ja que ha rebut influències molt diverses. Utilitza ingredients de la terra, donant molt protagonisme a l'oli d'oliva mallorquí, què està agafant volada en els últims anys per la seva qualitat. Així no és difícil trobar entre els ingredients dels plats sobrassada, formatge maonès, verdures de temporada (escarxofes, pèsols, faves...) i moltes herbes aromàtiques. Malgrat això, el plat que més fama li ha donat al xef és el dels Canelons 2001, plat que va crear justament l'any 2001 i que no pot treure de la carta perquè té molts seguidors. En concret, en Tomeu elabora aquest caneló amb un farcit de porc i ànec amb bolets. Pels amants dels bons vins, comentar que la carta és extensa i està ben farcida de vins de les illes, grans desconeguts però no per això força i molt interessants.

Els preus no són baixos. Com sempre passa en aquests tipus d'establiments, els preus de la carta s'enfilen força. Per això pot ser una bona opció provar algun dels menús tancats que ofereixen. El més assequible és el del menú dels migdies -de dimarts a divendres- que se'n va als 40 euros tot inclòs, fins i tot amb aigua i dues copes de vi de la casa.


www.esmolidenbou.es