Un professor d'Història de l'Art de la Universitat de Lleida ha estat denunciat per al Consell de l'Estudiantat de la Facultat de Lletres per diversos comentaris racistes i masclistes. Alguns alumnes del grau van alertar fa dos mesos de les expressions que feia anar el docent, que eren de caire masclista, racista i xenòfob.
Els alumnes asseguren, segons recull Segre, que el professor deia expressions com que "els discapacitats no mereixen viure, són com un error de xarxa com si nasquessin sense cap o cor", "una dona maltractada en busca un altre després del maltractament", "manifestar-se contra la violència masclista no serveix de res, és com fer-ho contra el càncer" o "les violacions s'haurien de consultar". El docent assegura que aquestes paraules seves s'han tret de context i que no pensa d'aquesta manera.
Un dels alumnes assegura al rotatiu que quatre noies van sortir plorant de la classe després dels comentaris del professor. En aquest context, des de la Facultat de Lletres s'ha elevat la queixa al vicerectorat de la universitat i s'ha encarregat un informe al Centre Dolors Piera d'Igualtat d'Oportunitats i Promoció de les Dones abans de prendre una decisió sobre el docent.
Denuncien masclisme i xenofòbia per part d'un professor de la Universitat de Lleida
Els alumnes d'Història de l'Art han portat el cas al Consell de l'Estudiantat de la Facultat de Lletres, que ha elevat la queixa al vicerectorat
ARA A PORTADA
Publicat el 25 de maig de 2019 a les 15:54
Et pot interessar
-
Societat Collboni adverteix al Comitè de les Regions que Europa s'enfronta a una crisi de l’habitatge «mai viscuda»
-
Societat El temps d'aquest dijous 15 de maig: els ruixats van minvant sense desaparèixer del tot
-
Societat Un incendi en una planta química de Sevilla obliga a confinar 77.000 persones per risc d'intoxicació
-
Societat Què fer aquest cap de setmana a Barcelona i Catalunya: 17 i 18 de maig
-
Societat Els ajuntaments de la Catalunya Nord i Òmnium recorren la prohibició del català als plens
-
Societat Un estudi determina que la telemedicina redueix a un 54% la mortalitat en insuficiència cardíaca crònica