Per aquest dilluns s'havia previst començar a les 17h amb una classe de tai-txi. També s'ha programat una classe de català i s'ha muntat un punt d'informació, que ha estat molt concorregut. A més, s'ha habilitat el punt de roba i s'han confeccionat més banderoles en defensa del projecte, que s'han penjat d'un cordill per assecar-les. Les activitats s'han fet davant el banc, al número 181 de Travessera de Gràcia.

Banderoles en defensa del banc expropiat. Foto: Jordi Bes
Les pròximes mobilitzacions les difondrà a través de les xarxes socials. L'anunci de la tornada de les activitats l'han fet dos membres del grup de suport al "banc expropiat" després de participar en una assemblea davant el local desallotjat, a la qual a les 13h hi havia una quinzena de persones. Sembla que també continuarà l'acampada que va començar aquest diumenge. Aquest vespre hi havia una tenda i una desena de persones.
El banc es queixa de la "campanya de criminalització" dels mitjans
L'últim comunicat del banc es titula "El soroll de la premsa no ens deixa parlar", i critica "la campanya de criminalització" dels mitjans. "Sabem que no som angelets, però tampoc els dimonis que diuen des de la premsa", defensa. Afegeix que la societat "es basa en la violència", la que situa els diners i els objectes sempre per sobre les persones, i, si es protesta, la policia ve "amb la seva violència" per recordar quin és el lloc de cadascú.
Durant l'assemblea del migdia, la veïna del barri Maria Dolors Cardús s'ha acostat als joves per retreure'ls què fan davant el banc, ha explicat a NacióDigital ella mateixa. "No els deixem fer un espectacle com aquest", ha demanat, i preguntada per una solució, ha exclamat: "Si els de dalt no ho veuen clar, com ho hem de veure clar nosaltres!".
Més gent acudeix a la zona "pel morbo"
El desallotjament del "banc expropiat" ja ha complert més d'una setmana, i les mobilitzacions i els aldarulls ha tingut un efecte desigual sobre els comerciants del voltant. Molts asseguren que han baixat les vendes, especialment quan hi ha hagut el cordó policial, però algun s'ha beneficiat de la situació. És el cas de Jesús Mauri, que té una verduleria al carrer Mare de Déu dels Desemparats, i ha notat com ve més gent "pel morbo" de veure què passa.
En canvi, de la botiga Movistar del costat del "banc expropiat", Alberto Gallardo ha afirmat: "No ve la gent a la tarda, i la poca que ve és per preguntar". A la fleca de l'Art del Pa, al davant del local desallotjat, van perdre aquest diumenge com a mínim 500 euros de caixa en relació a un diumenge habitual perquè van haver de tancar a les 14h, ha explicat Mari Luz. "Que reivindiquin les coses, però que no perjudiquin els altres", ha demanat.
Demanda que l'Ajuntament tranquil·litzi el barri
Edgar González, que ven estris de cuina a l'exterior del Mercat de l'Abaceria, creu que el primer dia va perdre la meitat dels 800-900 euros de facturació diària. Dolores Villarreal, del bar del mercat, ha subratllat que "la gent no ve al mercat i té por". Ha demanat que l'Ajuntament doni explicacions als comerciants del que passa, ja que només els han vingut els Mossos, i ha criticat: "No ha vingut ningú de l'Ajuntament a donar-nos tranquil·litat".

Assemblea de joves d'aquest dilluns davant el banc expropiat. Foto: Jordi Bes