Si hi ha un aliment que es pot considerar clau i versàtil de la cuina mediterrània és l'ou. Es pot fer de maneres molt diverses i es pot utilitzar en múltiples receptes: ous escalfats, poché, en truita, a la florentina, ferrats. Però la recepta clàssica i senzilla, apta per combinar amb qualsevol altre aliment, és la de l'ou dur.
Cuinar un ou dur és molt fàcil, però cal anar alerta de no fer-los més del compte perquè sigui ràpid treure'ls la closca. Així, hi ha algunes normes que cal tenir en compte a l'hora de posar-nos a fer ous durs. La primera: treure'ls abans de la nevera perquè estiguin a temperatura ambient.
A l'olla on els courem, no només hi hem de posar aigua, sinó també una mica de sal i un rajolí de vinagre. Aquest últim ingredient és clau perquè la closca se segelli millor i la textura del rovell sigui l'adequada: cremosa, no seca.
[noticiadiari]2/241008[/noticiadiari]
Això també implica controlar el temps de cocció. L'ideal és mantenir el foc a punt d'ebullició durant no més de 10-11 minuts. I, un cop acabada la cocció, s'han de deixar refredar i pelar. Les dues coses van unides, perquè quan posis l'ou en aigua gelada, la membrana entre la closca i la clara se separarà millor.
I, ara sí, el truc perfecte per pelar-los. Primer, colpeja'l pels dos extrems i treu-hi la closca. I, després, roda'l per sobre del taulell de la cuina pressionant lleugerament amb la mà. La closca se soltarà gairebé sola i sense generar mil trossets difícils de separar de l'ou.
[plantillavirals]
El truc definitiu perquè no tinguis problemes a l'hora de pelar els ous durs
Cuinar els ous és molt senzill, però cal anar alerta de no fer-los més del compte perquè sigui fàcil treure'ls la closca
ARA A PORTADA
-
ERC apuja el to i adverteix Illa que «se li acaba el temps» per complir els acords Lluís Girona Boffi
-
Junts posa en mans d'Illa el futur de la legislatura a Madrid: «Així no es pot continuar» Oriol March
-
El debat de política general al Parlament, en directe: diàleg entre Illa i els partits Lluís Girona Boffi | Bernat Surroca Albet | Oriol March
-
-
Publicat el 02 de desembre de 2023 a les 17:10
Et pot interessar
-
Societat Retards a l'R1 i l'RG1 per l'avaria d'un tren entre Caldes d'Estrac i Mataró
-
Societat El Sindicat d'Estudiants se suma a la vaga general del 15 d'octubre
-
Societat Moren quatre treballadors en l'esfondrament d'un edifici en obres al centre de Madrid
-
Societat Detecten un brot de xarampió al Garraf en una família antivacunes
-
Societat El temps d'aquest dimecres 8 d'octubre: l'avantsala dels ruixats
-
Societat La patronal de la restauració carrega contra Sanitat pel veto del tabac a les terrasses