Els científics acrediten les experiències properes a la mort

Un estudi de la Universitat de Michigan prova que els cervells dels ratolins continuen actius després de patir una aturada cardíaca

Publicat el 19 d’agost de 2013 a les 17:09
La famosa llum al final del túnel. Foto: Elperroverde.com / Flick'r

La llum a final d'un túnel, el focus potent que cega la visió, visions sensorials, concentracions energètiques, així es defineixen les experiències properes a la mort que moltes persones expliquen quan han estat reanimades després d'estar "clínicament mortes". Ara, després de teories sobre la seva existència, científics nord-americans de la Universitat de Michigan, l'han acreditada .

Segons aquest estudi, publicat a la revista de Proceedings of the National Academy of Sciences , dels EUA, el cervell continua actiu en ratolins de laboratori després d'induir-los una aturada cardíaca. És a dir, malgrat que el cor ja no batega i, per tant, no bombeja sang cap el cervell, els ratolins exhibeixen patrons d'activitat cerebral característics de la percepció conscient.

L'estudi dirigit per Jimo Borjigin, professora associada de fisiologia molecular i integrativa, i professora associada de neurologia de la Facultat de Medicina de la Universidad de Michigan, constava en registrar electró-encefalogrames a nou ratolins anestesiats amb l'aturada cardíaca induïda.

Durant els trenta primers segons després que el cor deixés de bategar els ratolins exhibien un increment generalitzat de la seva activitat cerebral, una prova, segons els científics que el cervell és capaç d'una activitat elèctrica ben organitzada durant els primers moments de la mort clínica.

L'estudi rebla la conclusió del comitè de neurocientífics de la University of Cambridge's Medical Research Council Cognition and Brain Sciences Unit, que van publicar un exhaustiu estudi sobre les experiències properes a la mort a la revista Scientific American ara fa any i mig.