Omella ha relatat els orígens de Joan Roig Diggle, de família profundament creient i de com va ser batejat a la parròquia de la Puríssima Concepció de Barcelona el 1917 abans de traslladar-se al Masnou. "En Joan impressionava a tots des de molt jove per la seva vida espiritual i el seu amor per l'eucaristia", ha recordat l'arquebisbe de Barcelona, que també ha destacat que la fe del beat "el va fer sensible davant les injustícies del seu temps".
"El nostre jove màrtir va ser reconèixer l'existència d'un anhel de justícia social en el sí de la societat. Joan conscient d'aquesta situació, similar a la que actualment ens toca viure, volia transformar la societat, però no des de la violència, sinó des de l'Evangeli", ha apuntat Omella en la seva homilia.
En paral·lel, l'entrada dels feligresos s'ha vist acompanyada d'una sorollosa protesta de treballadors de servei d'atenció al visitant de la secció sindical SUT de la Sagrada Família. Els empleats es troben en vaga indefinida des del 26 de setembre per denunciar que la plantilla "treballa més hores de les pactades" per contracte i exigir que es desafecti l'ERTO.
La cultura, tancada, i la Sagrada Família, amb 588 persones. On és la coherència de les restriccions? Als teatres entra el virus i a les esglésies no? Qüestió de prioritats". Aquesta és la crítica que ha fet la cap de files de CatECP, Jéssica Albiach, després que el Procicat autoritzés una beatificació a la Sagrada Família.
La cultura, tancada, i la Sagrada Família, amb 588 persones. On és la coherència de les restriccions? Als teatres entra el virus i a les esglésies no? Qüestió de prioritats @albaverges #LaCulturaEsSegura https://t.co/ezOrubrVQF
— Jéssica Albiach (@jessicaalbiach) November 7, 2020
[plantillacoronavirus]