Segurament els dies de més fred alguns han notat que quan es treuen la mascareta tenen la cara humida. Això és a causa de la condensació de l'alè que es produeix quan hi ha temperatures baixes, normalment per sota dels 10 - 5 graus. Ara bé, més enllà de la molèstia que pugui generar el fet que l'alè es condensi dins de la mascareta, també hi ha un altre problema i és que afecta la seva eficàcia.
El material amb el qual estan fabricades les mascaretes fa que siguin sensibles a l'aigua i a la humitat. Igual que ja és prou conegut que si les mascaretes es mullen amb la pluja ja no funcionen igual de bé, el mateix passa amb la condensació. Diversos estudis així ho avalen, mostrant com l'exposició de les mascaretes a humitats relativament altes es tradueix en una menor protecció i un augment de les possibilitats de contagi.
[noticiadiari]2/214400[/noticiadiari]
No només per la capacitat de filtratge, sinó també perquè els ambients humits són propensos a la concentració de bacteris. En aquest cas el recomanable és portar una o dues mascaretes de més a sobre per així poder canviar-la quan sigui necessari.
Una bona manera també per evitar la condensació i haver d'estar canviant la mascareta constantment seria protegir-nos la cara amb una bufanda o un mocador, per evitar el contrast de temperatura entre l'exterior i la mascareta.
[plantillacoronavirus]
La condensació de l'alè pel fred pot reduir l'eficàcia de la mascareta
La capacitat de filtració es veu afectada per la humitat que es genera a determinades temperatures

- Una dona amb una mascareta -
- Pexels
Ara a portada
Publicat el 17 de gener de 2021 a les 16:16
Et pot interessar
-
Societat Un menor en estat greu després de ser atropellat per un taxi a Nou Barris
-
Societat Si reps un SMS de la Seguretat Social no hi facis clic: pot ser una estafa
-
Societat Quan cau la segona Pasqua enguany? Gairebé 200 municipis faran festa
-
Societat El temps d'aquest divendres 25 d'abril: sol i núvols a les portes d'un canvi de temps per al cap de setmana