La UOC presenta el seu horitzó estratègic 2017-2020

La universitat incrementa en un 12 per cent els seus estudiants fins arribar als 54.000 i crearà nous graus

Publicat el 14 d’octubre de 2016 a les 20:30
La Universitat Oberta de Catalunya (UOC) ha presentat avui la seva nova marca corporativa i el seu horitzó estratègic 2017-2020. Ho ha fet el seu rector Josep A. Planell, acompanyat del seu equip, que ha mostrat un balanç positiu del que ha estat la realitat de la UOC els darrers anys i els projectes que s’estan engegant. 

La UOC viu un moment de consolidació i empenta. Un seguit d’indicadors ho assenyalen. Ha incrementat en un 12% els seus estudiants fins a situar-se en 54.937. El curs 2014-15 eren 49.672, el que suposa un augment de més de cinc mil estudiants. La universitat ha solidificat la trajectòria d’acompanyament educatiu al llarg de tota la vida, des dels estudis de primària a través de l’Escola Nova21 passant per l’FP Online i la formació per a empreses i treballadors, a banda dels estudis superiors. La UOC va ser la primera universitat en línia en crear doctorats en línia. En aquests moments n’ofereix tres: doctorat d’educació, de la societat de la informació i de tecnologies de la informació i de xarxes. Cal destacar que en els darrers tres anys la captació de finançament per a R+I ha crescut en un 189% fins a situar-se en 3.600.000 euros. La institució acadèmica ha obert tres noves seus a l’Estat. En tenia a Madrid, Sevilla i València, a banda de Mèxic. Ara se n’obren a Bilbo, Las Palmas i Tenerife. 

S’ha incrementat l’oferta formativa amb la creació de nous graus. El curs 2016-17 ha començat el de Disseny i creació Digitals (s’hi han inscrit 326 estudiants) i d’ara al curs vinent s’ampliaran els graus de 21 a 25, creant-se els de Belles Arts, en conveni amb el Centre Reina Sofia, Ciències de la Salut, Relacions internacionals i Logopèdia. L’agost passat es va obrir el Campus únic, que no segrega per idiomes i permet que cada matriculat estudiï en la llengua que elegeixi.  S’ha anunciat el projecte 24/7, que permetrà que els estudiants es puguin matricular  les 24 hores tots els dies de la setmana, el que suposa posar en marxa una matrícula contínua. 

Planell ha definit la UOC com “la universitat de les oportunitats, enfocada cap a la formació al llarg de tota la vida i abocada a forjar ciutadans globals”. De cara al 2020, la UOC vol augmentar el nombre d’investigadors consolidats, assolir la xifra de 2,5 publicacions per investigador i any i arribar als deu milions d’euros en recursos. Un altre objectiu estratègic és posicionar internacionalment el model educatiu de la universitat i l’impacte social de la docència i la investigació. Perquè aprendre a aprendre, com han dit avui els màxims responsables de la UOC, mai ha estat tan important. 

El rector de la UOC, Josep A. Planell, en el centre. Foto: UOC

 

 

La UOC ha presentat el seu nou logo. Foto: UOC