La
Setmana Santa no només és temps de vacances, sinó que també és
temps de mones. Els fillols esperen impacients per saber quina ha estat la tria dels seus padrins i padrines per endolcir-los aquests dies d'abril. De
xocolata, de brioix, mixtes i de tota manera, els pastissers exposen el seu potencial en una època de l'any marcada per l'arribada del bon temps.
I sí, com passa amb molts altres dolços durant la resta de l'any, les mones de Pasqua tenen també el seu
concurs oficial. Enguany s'ha celebrat la segona edició, que ha comptat amb jurat professional i popular -format per fillols i padrins-, a la Farinera del Clot i diverses pastisseries de Barcelona han sortit guardonades com les millors.
[noticia]232896[/noticia]
Mones de Pasqua tradicionals de Barcelona
La primera de les categories tria la
millor mona tradicional de brioix d’enguany, tenint en compte factors com l’aspecte, la textura, l’aroma o el gust. La guanyadora a Catalunya ha estat la pastisseria Cal Parra d'Olost, a Osona. A
Barcelona,
dos obradors han completat el podi.
Forn i Pastisseria Gil
Aquest obrador amb tres seus a Barcelona ha aconseguit el segon premi en la categoria de mones de Pasqua tradicionals de Catalunya i, per tant, la primera de Barcelona ciutat. El
Forn i Pastisseria Gil és també el guanyador de la millor coca de Sant Joan del 2022 i del segon premi al tortell de Reis del 2022.
Panes Creativos
El mestre pastisser
Daniel Jordà, al capdavant de l'
obrador Panes Creativos de la capital catalana, ha estat el tercer guardonat a la millor mona de Pasqua tradicional d'aquest 2023. Un brioix senzill, decorat amb plomes de colors, ametlla i un ou al centre va tancar el podi del concurs. Es tracta d'un forn conegut per les creacions diverses de pans que comercialitza en una botiga física a Navàs de Tolosa i online.
Mones d'ou de xocolata a Barcelona
Les mones, però, no sempre estan fetes de brioix. Cada cop és més freqüent que els padrins regalin als fillols
figures de xocolata de colors espectaculars. I per aquest motiu s'ha creat el premi a les mones d'ou de xocolata, per premiar els mestres xocolaters que any rere any innoven i creen noves escultures dolces.
L'Atelier
El llop amb forquilla i ganivet preparat per menjar-se els tres porquets de
l'Atelier és la
Millor Mona de Pasqua de Xocolata de Catalunya 2023. Amb botiga al centre de Barcelona, el pastisser Eric Ortuño ha recollit enguany la medalla d'or del concurs celebrat aquest mes de març i en què han participat 25 peces.