El centre d’aprofitament que gestionen Mercabarna, el Banc dels Aliments i la Fundació Formació i Treball, el Foodback, va rebre el 2024 un total de 1.233 tones de fruites i hortalisses d’un centenar d’empreses majoristes. Eren caixes d’excedents, amb peces massa madures o que havien arribat tard el divendres i no s’haurien pogut vendre el dilluns. Després de separar el menjar bo del que no es podia recuperar, van poder aprofitar 837,6 tones (68%), distribuïdes entre 116.077 persones a través de 300 entitats adscrites al Banc dels Aliments. La directora del Banc, Elisabet Viladomiu, reivindica l’impacte social i també l’ambiental de la recuperació: per cada quilo de menjar que no es llança, calculen que n’estalvien dos d’emissions de CO₂.
ARA MATEIX
Societat
Mercabarna i el Banc dels Aliments reaprofiten més de 800 tones de fruites i verdura que s'haurien llançat

- Un treballador del Foodback, el centre d’aprofitament -
- ACN / Laura Fíguls
ARA A PORTADA
-
El decret de renovables, primera víctima de les desconfiances pel finançament Arnau Urgell i Vidal | Bernat Surroca Albet
-
-
El PSC tornaria a guanyar les eleccions i es veuria poc afectat per la corrupció de Madrid Ona Sindreu Cladera
-
El govern espanyol preveu que les mesures contra la corrupció «estiguin aprovades o en tràmit» en un any Redacció
-
Publicat el 03 de juliol de 2025 a les 13:54
Actualitzat el 03 de juliol de 2025 a les 14:16
Et pot interessar
-
Societat El temps d'aquest dijous 17 de juliol: temperatures superiors als 35 °C i núvols baixos
-
Societat Uns bacteris del nostre intestí causen una de les malalties que més morts provoca al món
-
Societat Què fer aquest cap de setmana a Barcelona i Catalunya: 19 i 20 de juliol
-
Societat Alerta de Sanitat pel consum sense recepta de suplements i vitamines
-
Societat L'oferta d'habitatge en venda cau un 21% a Barcelona
-
Societat L'agressor de l'ancià de Torre Pacheco residia a Barcelona