El centre d’aprofitament que gestionen Mercabarna, el Banc dels Aliments i la Fundació Formació i Treball, el Foodback, va rebre el 2024 un total de 1.233 tones de fruites i hortalisses d’un centenar d’empreses majoristes. Eren caixes d’excedents, amb peces massa madures o que havien arribat tard el divendres i no s’haurien pogut vendre el dilluns. Després de separar el menjar bo del que no es podia recuperar, van poder aprofitar 837,6 tones (68%), distribuïdes entre 116.077 persones a través de 300 entitats adscrites al Banc dels Aliments. La directora del Banc, Elisabet Viladomiu, reivindica l’impacte social i també l’ambiental de la recuperació: per cada quilo de menjar que no es llança, calculen que n’estalvien dos d’emissions de CO₂.
ARA MATEIX
Societat
Mercabarna i el Banc dels Aliments reaprofiten més de 800 tones de fruites i verdura que s'haurien llançat

- Un treballador del Foodback, el centre d’aprofitament -
- ACN / Laura Fíguls
ARA A PORTADA
Publicat el 03 de juliol de 2025 a les 13:54
Actualitzat el 03 de juliol de 2025 a les 14:16
Et pot interessar
-
Societat El temps d'aquest dijous 31 de juliol: la temperatura comença a pujar però els ruixats no desapareixen
-
Societat Investiguen l'atac amb objectes incendiaris a un centre de menors de Vallirana
-
Societat Un exdiputat del Parlament denuncia discriminació lingüística: «M'ha enviat a la merda»
-
Societat Creix el nombre de persones amb ansietat per sentir-se massa ben pagades
-
Societat Antifrau dona la raó a l'Ajuntament de Barcelona amb la compra de la Casa Orsola
-
Societat Airbnb retira al voltant de 65.000 «anuncis il·legals» que li va requerir Consum