El centre d’aprofitament que gestionen Mercabarna, el Banc dels Aliments i la Fundació Formació i Treball, el Foodback, va rebre el 2024 un total de 1.233 tones de fruites i hortalisses d’un centenar d’empreses majoristes. Eren caixes d’excedents, amb peces massa madures o que havien arribat tard el divendres i no s’haurien pogut vendre el dilluns. Després de separar el menjar bo del que no es podia recuperar, van poder aprofitar 837,6 tones (68%), distribuïdes entre 116.077 persones a través de 300 entitats adscrites al Banc dels Aliments. La directora del Banc, Elisabet Viladomiu, reivindica l’impacte social i també l’ambiental de la recuperació: per cada quilo de menjar que no es llança, calculen que n’estalvien dos d’emissions de CO₂.
ARA MATEIX
Societat
Mercabarna i el Banc dels Aliments reaprofiten més de 800 tones de fruites i verdura que s'haurien llançat

- Un treballador del Foodback, el centre d’aprofitament -
- ACN / Laura Fíguls
ARA A PORTADA
-
-
-
Dinamarca no veu canvis en la postura dels 27 sobre l'oficialitat del català respecte a l'última reunió Redacció
-
Sánchez perfila els canvis al PSOE: comunica a diversos dirigents que no continuaran a l'executiva Redacció
-
Santos Cerdán demana sortir de la presó i esquitxa Koldo García: «És un possible col·laborador policial» Redacció
Publicat el 03 de juliol de 2025 a les 13:54
Actualitzat el 03 de juliol de 2025 a les 14:16
Et pot interessar
-
Societat El temps d'aquest divendres 4 de juliol: calor a la nit i pluja a la tarda
-
Societat Estabilitzat un incendi que ha esfondrat parcialment una nau industrial en un polígon de Badalona
-
Societat Un estudi alerta d'una bretxa digital greu a comarques de muntanya
-
Societat Els menors de 29 anys no es podran jubilar fins als 71 si volen cobrar bé
-
Societat Denuncien cinc empreses de lloguer de cotxes per «falta de transparència i clàusules abusives»
-
Societat Detenen un grup criminal molt actiu que robava en empreses i establiments de tot Catalunya