El centre d’aprofitament que gestionen Mercabarna, el Banc dels Aliments i la Fundació Formació i Treball, el Foodback, va rebre el 2024 un total de 1.233 tones de fruites i hortalisses d’un centenar d’empreses majoristes. Eren caixes d’excedents, amb peces massa madures o que havien arribat tard el divendres i no s’haurien pogut vendre el dilluns. Després de separar el menjar bo del que no es podia recuperar, van poder aprofitar 837,6 tones (68%), distribuïdes entre 116.077 persones a través de 300 entitats adscrites al Banc dels Aliments. La directora del Banc, Elisabet Viladomiu, reivindica l’impacte social i també l’ambiental de la recuperació: per cada quilo de menjar que no es llança, calculen que n’estalvien dos d’emissions de CO₂.
ARA MATEIX
Societat
Mercabarna i el Banc dels Aliments reaprofiten més de 800 tones de fruites i verdura que s'haurien llançat

- Un treballador del Foodback, el centre d’aprofitament -
- ACN / Laura Fíguls
ARA A PORTADA
-
-
-
Illa defensa que la condonació del deute és un «acte de justícia» a favor de «l'interès general» Redacció
-
Dolors Montserrat acusa Illa de «trair» els valors europeus per reunir-se amb Puigdemont Pep Martí i Vallverdú
-
Una regidora del PP a Sant Adrià de Besòs acumula despeses indegudes d'àpats i benzina a càrrec de l’ajuntament Pep Martí i Vallverdú
Publicat el 03 de juliol de 2025 a les 13:54
Actualitzat el 03 de juliol de 2025 a les 14:16
Et pot interessar
-
Societat El metro de Barcelona obre dues «estacions fantasma»: quan i com s'hi podrà entrar?
-
Societat Els centres comercials on més s'incompleix la retolació en català
-
Societat Detenen un home que es disfressava per cometre agressions sexuals a Gavà
-
Societat El temps de divendres 5 de setembre: treva a l'espera de noves pluges
-
Societat Nou de cada deu persones creuen que el català és un mecanisme d'ascensor social
-
Societat Detectar el càncer de pulmó en les fases inicials augmenta fins a un 80% la supervivència