Pòdcast | No pensis en la salut mental
El filòsof i periodista Eudald Espluga, la psicòloga Elizabeth Clapés, la creadora de contingut Martina González, la cofundadora de Somos Estupendas Yaiza Sanz i el director adjunt de la Càtedra de Salut Mental de la UVic, Salvador Simó reflexionen sobre el tabú al voltant de la salut mental
ARA A PORTADA
-
L'Estat reconeix la «singularitat» catalana i es compromet a desplegar la hisenda pròpia sense un horitzó concret Bernat Surroca | Lluís Girona
-
ERC avisa que cal complir amb l'ordinalitat en el nou finançament: «És innegociable» Lluís Girona | Bernat Surroca
-
Junts considera «molt decebedor» l'acord pel finançament: «No hi ha nou model» Lluís Girona | Bernat Surroca
-
El PP surt en tromba contra el finançament singular: «És corrupció d'estat» Lluís Girona | Bernat Surroca
-
La defensa de Santos Cerdán insisteix en la tesi de Koldo García com a agent encobert de la Guàrdia Civil Redacció

- Laura Sánchez i Vila
- Exredactora de Nous Formats de Nació
Publicat el 07 de febrer de 2024 a les 17:00
Actualitzat el 07 de febrer de 2024 a les 17:23
Coneixeu la història de Janet Frame (1924)? Amagada a l'interior de l'armari d'un psiquiàtric, es va gestar una de les autores neozelandeses més rellevants de la història. Frame va relatar a la perfecció la solitud i el rebuig d'una societat que donava l'esquena a la salut mental.
Assenyalada per un intent de suïcidi i sotmesa a teràpia d'electroxoc durant anys, en les parets d'aquell centre psiquiàtric, Frame va convertir-se en una escriptora de renom. Afortunadament, dies abans de practicar-li una lobotomia, va rebre un prestigiós premi nacional de literatura que la va salvar de la terrible pràctica mèdica.
En els anys seixanta, parlar de salut mental com ho fem avui dia era impensable. Avui això ha canviat, però encara hem de trencar marcs que tenim molt arrelats en nosaltres. Per sort, estem molt lluny de la deshumanització que descrivia Janet Frame en els seus corprenedors llibres.
Hem passat de l'estigmatització a la destabuïtzació, però encara queda molt camí per recórrer i moltes preguntes per respondre... La salut mental té avui una raó social? Què s'amaga darrere la seva mercantilització? I les xarxes socials, com impacten? En parlem a la nova entrega del pòdcast l'«Elefant». Ho fem acompanyades del filòsof i periodista Eudald Espluga, la Psicòloga especialitzada en sexologia clínica i teràpia de parella Elizabeth Clapés, la creadora de contingut Martina González, la cofundadora de la plataforma de salut mental Somos Estupendas Yaiza Sanz i el Director Adjunt de la Càtedra de Salut Mental de la UVic i terapeuta ocupacional, Salvador Simó.
Mira i escolta el cinquè episodi de l’Elefant, coproduït amb la Universitat de Vic (UVic-UCC), a les principals plataformes: Spotify, YouTube, Ivoox, Apple i Google Podcast.
Et pot interessar
-
Societat El temps d'aquest dimarts 15 de juliol: clima assolellat i ruixats puntuals a la tarda
-
Societat Les claus del futur Sant Jordi Club: doblar l'actual aforament i dos anys sense ús per obres
-
Societat L'hospital de Vilafranca, tancat fins a nou avís pels efectes dels aiguats de dissabte
-
Societat Més de 17 quilòmetres de retenció a l'AP-7 per un camió avariat
-
Societat Un accident a la Ronda de Dalt talla un carril el primer dia d'obres
-
Societat El temps d'aquest dilluns 14 de juliol: tornen el sol i les altes temperatures