S'ha identificat al Vallès Oriental i al Maresme i a l'extrem oest del país, però a la primera àrea no ha passat dels dos litres per metre quadrat i a la Vall d'Aran, el registre més alt han estat quatre. Una precipitació testimonial i que trenca, d'una forma lleu, aquesta llarga sequera i que està força estesa.Sant Andreu de Llavaneres 📹 Pol Cabot 🌧 Podeu enviar les vostres fotos i vídeos al portal d'@eltempsTV3 âž¡ https://t.co/xDlfD1avxf Moltes gràcies! #ElTempsTV3 @jjanue @Vakapiupiu @alcantara_alb pic.twitter.com/1QYIzQ2i0R
— El temps (@eltempsTV3) February 5, 2022
Una manca de pluges que s'està veient a les reserves d'aigua de Catalunya, on han caigut per sota del 60% i ja estan al 56% de la seva capacitat, fins i tot algunes del 40%, quan fa un any eren del 85%. Per tot plegat, el cap del departament de gestió de recursos hídrics de l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA), Enrique Velasco, ho ha qualificat de "preocupant".
Entre les zones on més preocupa aquest descens hi ha la comarca de l'Alt Empordà, on Boadella per sota de la meitat de la seva capacitat total (41%), la franja que va de la costa de l'Empordà al Bages, i també una petita part de l'Anoia i el Penedès. A la conca del Segre estan també per sota del que seria habitual en aquestes dates per l'escassetat de pluges durant l'hivern. Rialb es troba al 43% de la seva capacitat, i Oliana al 55,46%.
La darrera sequera va ser el 2008 i va durar més de tres anys. "Anteriorment, no teníem full de ruta i anàvem amb decrets legislatius", ha recordat Velasco, "costava d'implementar, però ara, per contra, tothom coneix el pla de sequera". Per això, creu, que és més fàcil "posar-se d'acord" i perfilar encara més els mecanismes de cara a les pròximes sequeres.