L'Agència Espanyola de Seguretat Alimentària i Nutrició (AESAN) posa èmfasi en diversos comunicats, informacions i recomanacions que la manera en la qual conservem els aliments és clau per a la nostra salut. Per això posa fil a l'agulla per ajudar els menys experimentats.
[noticia]222410[/noticia]
Una de les bases que tota persona ha de conèixer per congelar aliments és que cal guardar-ho en recipients adequats per tal de fer-ho el millor possible i no exposar els aliments a possibles contaminacions. Especialment quan es descongelen. Fer-ho [congelar] no suposa cap pèrdua de nutrients ni de gust, per molt que hi hagi persones que ho considerin. Fins a cert temps. A partir de llavors, només pel procés de descongelació, pot ser perjudicial per a l'aliment en si.
En quins recipients es poden guardar?
L'AESAN ho explica de manera molt clara: cal protegir els aliments de manera adecuada. I tenim diverses opcions- A través d'envasos, com carmanyoles o tuppers de vidre
- Bosses hermètiques, especialment aquelles que estan fetes només per a congelar
- O en el mateix recipient en què venen envasats: per exemple les carns, els pollastres o els peixos
Quant de temps poden estar congelats els aliments?
Seguint les indicacions de l'agència, determinarem que els aliments tenen una duració congelats diferents els uns dels altres. És a dir, no tots poden estar el mateix temps al nostre congelador perquè poden acabar perjudicats.- Marisc: els calamars són els que es poden congelar, de 6 a 18 mesos. Ara bé, no es pot congelar ni els crancs, les llagostes, les cloïsses i els musclos en ser marisc viu.
- Carn fresca: de 4 a 12 mesos pots tenir la carn de porc, xai, vedella i de vaca.
- Hamburgueses o carn picada: es recomana conservar-ho entre 3 i 4 mesos.
- Peix: en el cas del peix blanc es pot arribar a congelar de 4 a 8 mesos; el blau, no pot superar els 2 o 3 mesos.
- Sopa: es poden congelar de 2 a 3 mesos.
- Guisats de carn o de verdura: també, congelats de 2 a 3 mesos.
- Sobres del menjar: en ja estar cuinats, la durada és relativa i especialment aquells que duguin salses o ingredients determinats anteriorment. De 2 a 6 mesos.
[plantillavirals]