Quina és la manera correcta de descongelar els aliments?

Quatre de deu catalans ho fan incorrectament, segons revela el baròmetre de seguretat alimentària del 2022 que elabora el Departament de Salut

Publicat el 11 de gener de 2023 a les 16:25
Quatre de cada deu catalans descongela els aliments de manera incorrecta. Aquesta és una de les dades que es desprèn del baròmetre de seguretat alimentària del 2022, encarregat pel Departament de Salut i segons el qual un 42% dels ciutadans descongela els aliments a temperatura ambient. Però, quina és la manera correcta de descongelar els aliments?

Segons detallen els experts, descongelar els aliments fora de la nevera no és una bona idea, ja que, a partir de certa temperatura, els microorganismes que hi ha es reactiven i tornen a multiplicar-se, incrementant les possibilitats d'intoxicació. La manera més recomanada és treure els productes del congelador amb previsió i deixar-los a la nevera unes quantes hores.

[noticiadiari]2/251194[/noticiadiari]
Ara bé, una altra opció és el microones, sempre i quan sigui per cuinar-los tot just després -i anant amb compte que no es coguin massa, a trossos-. Són les opcions triades per una ajustada majoria de catalans i per un 5% del total, respectivament. Amb l'edat, però, s'afina més la via, així com es té més regularitat en la neteja del frigorífic.

Igualment, convé anar amb compte amb els peixos crus, perquè hi ha risc que continguin anisakis, uns cucs quasi transparents que hi viuen i que, si són ingerits, poden causar estralls a la panxa. Per això es recomana congelar el peix abans o després de preparar sushi, seitons en vinagre o cebiche. Tot i això, poc menys de la meitat dels catalans que cuinen aquests plats fan aquest pas, essent el sushi el més comú a les cuines del país (quasi el 80% afirma que en prepara).

[plantillavirals]