
Juan Martínez de Aragón, expert en micologia i investigador del CTFC, fa recompte de bolets al laboratori del centre Foto: Mar Martí
Segons ell, aquesta ha estat una temporada "molt desigual" amb produccions "molt bones" a zones del Pirineu, però, en canvi, en altres zones de la Catalunya Central no s'ha fet cap bolet. Per tot plegat, el CTFC calcula que aquesta temporada la producció se situarà entre els 50 i els 70 quilos per hectàrea, dins de la mitjana dels darrers anys. "La xifra serà aquesta, però segurament veurem produccions que poden superar els 150 kg/ha al Pirineu i zones amb zero producció", apunta Martínez de Aragón.
La temporada ja es dona pràcticament per acabada perquè des del CTFC han constatat que en els darrers dies "les produccions han baixat molt ràpid" a causa del vent de les últimes setmanes i l'escassetat de precipitacions. L'expert diu que s'ha donat un fenomen curiós i és que "veníem d'una sequera extrema a la primavera i estiu i amb molt poques pluges al Pirineu a l'agost, però, en canvi, al setembre els bolets van créixer molt ràpid".

Juan Martínez de Aragón, expert en micologia i investigador del CTFC, al laboratori del centre Foto: Mar Martí