El món de la numismàtica amaga peces de col·leccionista, molt perseguides, que et podries trobar en qualsevol racó. Certes monedes tenen un elevat valor pel suposat cost que representen (la típica de 2 euros que en val 100 perquè commemora alguna festivitat europea, per exemple), però d'altres són veritables obres d'art d'un grandíssim valor. Una de les més perseguides a l'estat espanyol és el centè o centè segovià. És una peça encunyada el segle XVII, durant el regnat de Felip III, monarca espanyol. Concretament, el 1609 i remesa el 1623 i el 1633.
Per què és tan valuosa? La moneda equival a 100 escuts i té un preu inigualable per cap altra peça de col·leccionista: uns dos milions d'euros en el mercat de segona mà, segons apunten diversos mitjans experts en numismàtica. Existeix una raó absoluta per això: només hi ha vuit exemplars d'aquesta moneda. A més, són considerats els exemplars numismàtics més grans de la història: pesen 338 grams i tenen un diàmetre de 7,55 centímetres, que per a una moneda, és moltíssim.
Són molt perseguides, però el Museu Arqueològic Nacional d'Espanya i la Casa de la Moneda de l'estat espanyol compten amb alguns centens segovians. El seu valor històric, cultural i també per la seva raresa, les converteixen en un dels exemplars més empaitats de tot el sector numismàtic. Si te la trobes, ja ho saps: o és una inversió o et fas milionari.