The District es compromet a seguir a Barcelona malgrat les protestes: anuncia contracte fins al 2025

El congrés dels gegants del negoci immobiliari insisteix que no té previst marxar a una altra ubicació de manera imminent i concreta les dates previstes per a la celebració de la fira l'any vinent a la capital catalana: del 25 al 27 de setembre

Un dels congressistes assistint a The District, aquest dimecres
Un dels congressistes assistint a The District, aquest dimecres | ACN (Nico Tomás)
21 de setembre de 2023, 12:47
Actualitzat: 12:48h
El congrés dels gegants del negoci immobiliari que se celebra aquests dies a Barcelona, The District, referma el compromís amb la capital catalana de cara als pròxims anys. Malgrat les protestes dels darrers dies i la pressió perquè la fira immobiliària deixi la ciutat, tal com han reclamat els moviments socials de manera insistent, l'esdeveniment no té cap intenció de canviar-ne la ubicació de manera imminent.

Fonts de l'organització de The District asseguren a Nació que qualsevol informació que els situï lluny de Barcelona "no és certa" i remarquen que tenen "les dates tancades de cara a l'any vinent a Fira de Barcelona". Concreten que l'acte se celebrarà del 25 al 27 de setembre del 2024. De fet, des del congrés apunten que també tenen un "contracte tancat amb el mateix recinte fins al 2025"

El posicionament del congrés arriba després que una cinquantena d'entitats socials del territori -des de sindicats d'habitatge a plataformes pel medi ambient o els drets laborals- hagin fet pressió sobre la celebració d'aquest acte, que reuneix les principals firmes internacionals de fons d'inversió i gestores immobiliàries. Els moviments socials denuncien que es vol convertir Barcelona i Catalunya "en la capital de l'especulació". Per assenyalar-ho, els darrers dies han fet accions de protesta que van des de la pintada a la façana d'un dels hotels oficials del congrés fins a la protesta presencial al recinte d'Europa Fira, on es va llançar pintura en pols a diversos congressistes.

Mentre que la fira immobiliària reivindica aquesta cita com un pol de generació de "negocis", els activistes denuncien que moltes de les empreses que visiten el congrés són empreses amb les seus ben allunyades de Catalunya, però amb un gran control del mercat de l'habitatge del país. El portaveu dels sindicats d'habitatge mobilitzats, Sergi Barrios, denunciava recentment que aquestes companyies operen des d'altres països "teledirigint el que passa als nostres barris"

Com a màxim exemple d'aquest tarannà hi haurà la ponència d'Adolfo Favieres, director gerent del fons nord-americà Blackrock. Aquesta empresa té uns actius que equivalen al Producte Interior Brut (PIB) de les tres principals economies europees: Alemanya, Regne Unit i França. Així ho destacava l'any passat el mitjà especialitzat en economia Cinco Días. També hi parlen representants d'empreses com Securitas Direct, el grup immobiliari Azora o el fons Blackstone. Alhora, es compta amb la presència de les principals entitats bancàries de l'Estat
Arxivat a