La carn animal és un producte que forma part de la dieta d'aliments que es consumeixi a la setmana. Si bé la vermella s'ha de consumir amb més moderació que la blanca, en ambdós casos és cert que poden tenir certs beneficis si no se'n fa un consum excessiu. Ara bé, què passa en el cas de les dietes que requereixen una aportació més gran de proteïnes?
Doncs qui ha aportat dades en aquest sentit ha estat la tècnica en nutrició i dietètica Ana Luzón. L'especialista explica que la carn de gall dindi és la que té més proteïnes i detalla que, concretament, el pit de gall dindi és l'opció més densa en proteïnes i baixa en greixos.
La carn de gall dindi conté en 100 grams uns 30 grams de proteïnes, un gram de greixos i 135 calories. Segons Luzón, això la converteix en una excel·lent opció per a persones que necessitin reduir la ingesta de greixos saturats. Per comparar-ho, 100 grams de pollastre tenen 27 proteïnes, la vedella entre 26 i 28 i el porc entre 24 i 26. Petites diferències, però que poden ser útils per a qui vulgui perdre pes.
Altres avantatges de la carn de gall dindi és que té menys greixos saturats que les carns vermelles, mentre que les seves proteïnes també s'absorbeixen millor que les d'origen vegetal. Encara sobre el gall dindi, l'especialista recorda que és una carn molt versàtil que es pot fer a la planxa, combinant amb verdures, o fins i tot a amanides o per fer hamburgueses casolanes.