Els cinc aliments que no pots conservar a la nevera per no espatllar-ne les propietats

No tot el menjar necessita temperatures baixes i n'hi ha que poden perdre sabor i textura en aquest ambient

Una nevera
Una nevera | Max Vakhtbovycn / Pexels
Redacció
01 de novembre de 2024, 14:55

Guardar a la nevera tots els aliments amb la intenció que durin més temps no sempre és la millor idea, ja que en alguns casos pot perjudicar-ne el gust i la textura. I, fins i tot, pot perjudicar-ne la mateixa conservació, segons alerten els experts. Per això, l'experta en tecnologia dels aliments Amparo Gamero, professora col·laboradora del grau en Estudis de Ciències de la Salut de la Universitat Oberta de Catalunya (UOC), en destaca cinc aliments que convé mantenir lluny del frigorífic.

El primer és el pa, ja que en baixes temperatures perd qualitat, textura i gust. Pel que fa a la xocolata, el fred del frigorífic pot alterar l'emulsió de greixos, afectant la seva suavitat i cremositat. Els canvis bruscos de temperatura no són recomanables, perquè en varien la textura. Els caps o les grans d'all, al seu torn, poden germinar al cap d'uns dies i l'all germinat tendeix a tenir un gust amarg més intens.

En quarta posició hi ha els plàtans, ja que refrigerar-los abans d'hora pot provocar que quedin durs i sense gust perquè la nevera alenteix considerablement el procés de maduració. A més, la pell acaba adquirint un to marró que no convida a menjar-los, encara que per dins estiguin bé i siguin comestibles. Finalment, l'experta destaca el cafè. A la nevera, diu, absorbeix la humitat i perd la seva aroma i gust. Així, afirma que el millor lloc per guardar cafè és un recipient hermètic en un lloc fresc i sec.