Com fer un tàrtar de tomàquet exquisit, segons un famós xef

El reconegut cuiner José Andrés comparteix la seva recepta que assegura que "podria convertir fins i tot l'amant de la carn més dedicat"

Publicat el 17 d’octubre de 2025 a les 17:44

És possible convertir dos tomàquets en un plat digne de restaurant? La resposta és, sense cap mena de dubte, . El reconegut cuiner José Andrés va compartir fa un parell de mesos a la seva newsletter una recepta exquisida que assegura que "podria convertir fins i tot l'amant de la carn més dedicat". Es tracta d'un tàrtar de tomàquet.

Sobre els tomàquets, ho té clar: el xef Andrés creu que les verdures són "sexys". Fins i tot per als qui no són vegetarians, aquestes "poden ser l'estrella de l'espectacle", assegura en el seu article. A més, explica que la versatilitat d'aquesta hortalissa és el que li permet convertir-se en l'element principal de moltes receptes. Aquí et deixem el pas a pas perquè tu també puguis convertir-te en un cuiner de primera i deixis bocabadats familiars i amics amb aquest plat saborós i senzill.

Ingredients

  • 200 g de tomàquets a daus
  • 25 g de nèctar de tomàquet
  • 12 g de mostassa Dijon
  • 8 g de salsa Lea Perrins
  • 3 g de salsa HP o Brown sauce
  • 3 g de sal
  • Una culleradeta d'orenga seca
  • 3 g d'alfàbrega picada
  • Una culleradeta de salsa xilena havanera

Per a servir-lo

  • Talls de pa 
  • 15 ml d'oli d'oliva verge extra
  • 5 g de tàpera
  • 12 microvegetals variats
  • 4 fulles d'alfàbrega

Passos a seguir

  1. En primer lloc, pela els tomàquets i talla'ls a rodanxes. Aquest pas et servirà per escórrer els tomàquets i separar-ne la polpa del suc.
  2. Pica la polpa en daus petits i deixa-ho reposar en un colador per retirar tot l'excés d'aigua que no ens interessa.
  3. Barreja la resta d'ingredients. Ves afegint-hi el tomàquet i fes moviments suaus per barrejar-ho tot, però amb compte per evitar que la fruita es converteixi en puré.
  4. Deixa que tota la barreja s'escorri bé en un colador durant almenys una hora.
  5. Un cop s'hagi acabat d'escórrer bé tot el líquid restant, deixa-ho a la nevera durant una hora més.
  6. Prepara els talls de pa. Els pots comprar torrats, o bé posar-lo tu mateix al forn per torrar-lo. Si els fas al forn, deixa'ls uns cinc minuts a 150 °C.
  7. Un cop el pa s'hagi refredat, serveix el tàrtar de tomàquet a sobre. Afegeix-hi els microvegetals, les tàperes, l'alfàbrega i una mica d'oli d'oliva.

I, ara, ja ho saps, serveix-lo als teus convidats i, com diu el xef Andrés, "primer enganya'ls i digues-los que és bistec!".