L'error que gairebé tothom comet amb la cafetera italiana

Un compte expert desmenteix un mite sobre la forma en què es col·loca el cafè i vinculat a una major qualitat del producte final

Una cafetera italiana, en una imatge d'arxiu
Una cafetera italiana, en una imatge d'arxiu | Pexels
Redacció
18 de gener de 2025, 12:38
Actualitzat: 12:50h

El cafè aixeca passions. Cada cop hi ha més amants moderns de fer-se'l a casa, com més orgànic millor: moldre els grans, calcular el pes exacte i tenir en compte tots els detalls, tot i que la rapidesa del dia a dia també fa recórrer a les càpsules. Però també hi ha els aficionats clàssics, que aposten per la cafetera italiana de tota la vida.

Si bé és un dels sistemes més clàssics, també requereix conèixer suficient com posar-lo en marxa. I el perfil La MalaBarista, que fa divulgació sobre el cafè a través de les xarxes socials, ha apuntat un dels errors que tothom (o pràcticament tothom) comet amb la cafetera italiana.

Una de les tècniques que fem servir per sofisticar el procés és premsar el cafè. Així tindrà la màxima intensitat i es repartirà bé. Segons expliquen al vídeo, és un error claríssim. Al contrari del que creu molta gent, això només provoca que el cafè es cremi, i que acabi tenint un sabor amarg i desagradable.