El cafè és una de les begudes més consumides per les seves propietats i per l'ús social que se li atribueix. A més de ser una bona excusa per trobar-se al voltant d'una taula, la presència de cafeïna és una gran font d'energia per començar el dia i el seu sabor també incentiva el consum. Alguns el prenen sol i altres amb llet per combatre l'amargor, i també hi ha qui el combina amb altres aliments perquè sigui més sa.
Sigui com sigui, és molt important saber triar-lo bé si s'opta per fer-se'l a casa. En aquest sentit, l'especialista en salut i fitness Marcos Márquez ha proporcionat algunes dades interessants. Conegut a xarxes socials com a "Fitness Revolucionario", sol compartir habitualment informacions per cuidar-se i en aquest cas s'ha referit al cafè.
@fitness.revolucionario En un nuevo video hablo sobre qué café elegir y cómo influye la forma de preparación en la salud. Enlace en mi perfil o en youtube.com/ fitnessrevolucionario PD: no bebas café torrefacto😅 #cafe#fitnessrevolucionario
♬ sonido original - Marcos Vázquez
Márquez recomana el cafè aràbic i de torrat lleuger, mentre que assegura que cal evitar inequívocament el cafè torrefacte. Quin és el problema d'aquest últim? Doncs que se li afegeix sucre en el procés per crear-lo mentre que el cafè que s'utilitza és de pitjor qualitat, cosa que implica que tingui menys propietats beneficioses.
En el cas del cafè torrat, també cal tenir en compte que ha estat tractat a altres temperatures. Això, resumidament, vol dir que perdrà qualitats, el mateix que passa amb el cafè de barreja. Pel que fa al cafè aràbic, cal tenir en compte que és considerat com el millor gra. Això es deu al fet que és més equilibrat, aromàtic, amb una acidesa més agradable i amb menys cafeïna.