Amb l'arribada de l'estiu comença una temporada de fruites d'època que destaquen per la seva frescor i sabor. Un d'aquests aliments per excel·lència són les cireres, que són riques en antioxidants i antocianines, dos elements ajuden a reduir la inflamació. A més a més, són un gran aliment pels esportistes, ja que ajuden a combatre el dolor muscular. Però això no és tot, un estudi publicat al Journal of Experimental Botany de la Universitat d'Òxford assegura que permet prevenir i revertir malalties com diversos tipus de tumor.
Això es dona per l'alt contingut en alcohol perilílic, un derivat oxigenat que es troba també en olis essencials de la menta. Hi ha estudis preclínics que demostren que es tracta d'un compost que permet fer remetre tumors pancreàtics, mamaris i hepàtics. A més, l'antocianina protegeix els vasos sanguinis i evita la degeneració cel·lular.
Tanmateix, com les cireres són riques en fibra, afavoreixen el trànsit intestinal, tal com assegura la Fundació Espanyola del Cor. Això és així perquè la fibra reté l'aigua i augmenta el volum de la femta. Ara bé, un consum excessiu podria provocar una sensació d'embotiment i gasos.