L'ingredient que el xef Daviz Muñoz afegeix al pernil per potenciar-ne el gust: «El contrast és brutal»

El quatre estrelles Michelin sorprèn amb un ingredient secret per millorar un dels plats estrelles de la gastronomia mediterrània

El xef Daviz Muñoz, en una imatge d'arxiu
El xef Daviz Muñoz, en una imatge d'arxiu | ACN
Redacció
05 de gener de 2025, 10:37

Dabiz Muñoz és un dels xefs més destacats de la nova escola gastronòmica. Un cuiner amb quatre estrelles Michelin que destaca per l'atreviment i la innovació a l'hora d'experimentar amb la combinació de gustos i textures. En aquest sentit, en una entrevista a La Revuelta va revelar un dels seus darrers descobriments: un ingredient que afegeix al pernil ibèric per potenciar-ne el sabor. "El contrast és brutal", assegura.

Es tracta dels encenalls de llimona. Sí, Muñoz ratlla llimona sobre el pernil amb una base de pa amb tomàquet. "Queda espectacular amb el greix", va detallar davant l'estupefacció de David Broncano. El públic i les xarxes socials han rebut la recomanació com una nova excentricitat del xef, tot i que hi ha diversos restaurants que presenten el plat d'aquesta manera.

Sigui com sigui, Muñoz triomfa amb els restaurants DiverXO i RavioXO on, com als perfils de les xarxes socials, persegueix oferir una experiència que transcendeixi la gastronomia. Amb tot, ha estat escollit millor xef del planeta en el rànquing The Best Chef Awards durant tres anys consecutius, el 2021, 2022 i 2023.