Lluitar contra la calor és un dels grans reptes de l'estiu. Hi ha moltes maneres de fer-ho: a casa amb el ventilador i l'aire condicionat o a l'exterior visitant una bona platja o passant el dia a la piscina. Però més enllà d'això, hi ha un altre factor clau davant de les altes temperatures: l'alimentació.
En aquest sentit, la nutricionista María Achón ha explicat a La Voz de Galícia que un dels elements a tenir en compte és l'elevat contingut en aigua d'alguns aliments, ja que ajuden a combatre la deshidratació. Entre les fruites que contenen més aigua hi ha el meló i la síndria, tot i que productes de temporada com les nectarines o les prunes també ajudaran a mantenir un patró alimentari sostenible.
L'experta recorda que són fruites "molt còmodes" de portar a la feina o en una excursió i que destaquen per les diferents opcions de preparar-les. En aquest sentit, Achón explica que les fruites es poden menjar amb batuts sense sucre, en gelats o fins i tot si se'ls hi afegeix gel pica per millorar la hidratació.
Pel que fa a les verdures i les hortalisses, tenen un alt contingut d'aigua el tomàquet, el cogombre o els espàrrecs. La nutricionista proposa que aquests aliments s'afegeixin en amanides amb llegums, arròs o pasta, que agraden més als més petits de la casa. Tota aquesta rutina alimentària ens ajuda a mantenir un estat adequat d'hidratació i ens nodreix, perquè tots aquests aliments tenen un alt contingut en fibra, vitamines i minerals.