Les proteïnes són nutrients essencials per al creixement, la reparació dels teixits i el bon funcionament del sistema immune. A més, són fonamentals per a la producció d'enzims, hormones i altres compostos corporals. Per tant, és important incloure fonts adequades de proteïnes en la nostra dieta diària. En paral·lel, els greixos són evitables en persones que segueixen dietes concretes, com la pèrdua de pes.
En aquest sentit, un estudi recent de l'Organització de Consumidors i Usuaris (OCU) ha determinat que el lluç, un dels productes amb més contingut de proteïnes i menor presència de greixos, manté la seva qualitat i propietats si es compra congelat. A més, el preu d'aquest producte és molt més assequible que si es compra fresc.
L'anàlisi de l'OCU ha tingut en compte un total de vint productes de supermercat i els resultats han estat positius. La qualitat de tots els lluços congelats ha estat bona i no s'ha detectat ni contaminació, ni additius ni paràsits. En paral·lel, el valor nutricional és el mateix que el del lluç fresc i hi ha opcions molt interessants per sota de deu euros.
- Rodanxes grans de lluç de la marca Auchan (Alcampo): 5,99 euros per 600 grams (9,98 euros per quilogram).
- Rodanxes de lluç de la marca El Cabo, d'IFA Eliges: 3,59 euros per 400 grams (8,98 euros per quilogram).
- Rodanxes de lluç argentí, d'Alipende (Ahorramas): 4,69 euros per 480 grams (9,77 euros per quilogram).
El lluç conté entre un 15% i un 17% de proteïnes, mentre que només entre un 2% i un 4% de greixos i molt poca sal, entre 0,32 i 0,47%. La presència de proteïnes només queda superada per altres peixos com la tonyina o el salmó, mentre que és molt similar a carns de vedella, de porc o de pollastre. Juntament amb el gall i el bacallà, és un dels peixos amb menys contingut de greixos.