Peles aquesta fruita abans de menjar-te-la? Hi ha motius per no fer-ho

Una nutricionista i doctora en Farmàcia assegura que la part exterior d'aquest aliment en triplica la capacitat antioxidant i aporta un 50% més de fibra

Una parada de fruita en una imatge d'arxiu
Una parada de fruita en una imatge d'arxiu | Hugo Fernández Alcaraz
Redacció
26 de març de 2025, 17:02
Actualitzat: 17:02h

Pomes, peres i fins i tot préssecs. Hi ha moltes fruites que ens les mengem amb pell, però n'hi ha una que es resisteix a aquest hàbit sense que la seva closca sigui dura, gruixuda ni exageradament rugosa, com és el cas del plàtan, la síndria, el meló o la pinya.

Per això, experts en nutrició i alimentació animen a menjar-se els kiwis sencers, sense desprendre'ns de la seva part exterior de color marró. Asseguren que, un cop s'ha netejat la pela correctament, no només és segur consumir-la, sinó que aporta un extra nutricional notable.

En aquest sentit, la divulgadora científicaBoticaria García, amb més de 766.000 seguidors a Instagram, ha explicat en un vídeo que ingerir aquest aliment amb la seva closca aporta, aproximadament, un 50% més de fibra, un 32% més de folats i un 34% més de vitamina E que si el pelem.

La creadora de contingut, que és nutricionista i doctora en Farmàcia, assegura també que la seva capacitat antioxidant es triplica si hi incloem la pell; això ens pot ajudar a combatre l'estrès oxidatiu i a contribuir a la prevenció de l'envelliment cel·lular. Així doncs, segurament l'única barrera que impedeix que moltes persones se la mengin és la seva textura.

Si els beneficis nutricionals no són suficients per convèncer-te, menjar el kiwi amb pell també és més pràctic i ràpid, ja que el pots mossegar directament com faries amb infinitat d'altres fruites. La capa marronosa també es pot liquar sense problema si el que es vol és fer-ne un batut.

Hi ha altres consells que poden ajudar-te a fer el pas com, per exemple, començar amb els kiwis grocs, que tenen una pell més fina i menys aspra. Fregar bé la pela amb un drap un cop l'hem netejada per acabar de desfer-nos del borrissol o tallar els extrems durs de la peça són altres estratègies. Això sí, la més elemental és triar un kiwi madur.

La pela del kiwi, a part de ser apta per menjar-la, es pot fer servir en altres receptes perquè conté un enzim -l'actinídia- que pot ser utilitzada com a estovant de proteïnes. Només cal fregar la pell del kiwi sobre peces de carn i peix abans de cuinar-les.

Així doncs, com passa amb gairebé tot, és qüestió de temps que t'acostumis a no desfer-te d'aquesta part de la fruita i, llavors, ja no hi haurà marxa enrere.