Un bon peix a la planxa et salva el dia. Siguis més de salmó, lluç o de bruixes, l'equilibri entre la suavitat d'aquesta tècnica de cuina, la rapidesa amb què es fa i el bon resultat gustatiu és imbatible. A més, l'OMS recomana el consum de peix almenys quatre cops per setmana, per la gran font de proteïnes, grasses i certes vitamines.
Però no tot són flors i violes. Massa cops, quan fem peix a la planxa ens frustrem: sigui perquè l'oli no és prou calent, o no n'hi ha prou, o la planxa hauria de passar a millor vida, el peix se'ns hi enganxa. És un clàssic. Això fa que el punt de cocció no sigui l'òptim i que per salvar-lo, la presentació en surti perjudicada. En aquest sentit, hi ha un truc per posar-hi remei.
El remei cassolà per evitar que el peix a la planxa s'enganxi
El creador de contingut JaimeCacho també s'hi ha trobat i proposa una manera d'evitar-ho: el paper vegetal. Segons l'influenciador, si es coloca un paper vegetal sobre la planxa, i s'hi escalfa l'oli primer, s'escampa amb un pinzell o un tovalló. Ttot seguit es deixa coure el peix, que no se'ns enganxarà. Això funciona en paelles, també.
Tota manera, per evitar riscos també és important triar un tipus de peix que sigui saludable. Recordem que l'Organització de Consumidors i Usuaris va elaborar un estudi en què analitza la presència de mercuri, que considera "un risc real", en diferents peixos. La principal conclusió és que la tonyina vermella, el peixespasa i la tintorera són els peixos amb més alt contingut de mercuri, fet pel qual només s'ha de consumir de tant en tant.