Les sopes que cal evitar amb l'arribada del fred, segons un nutricionista

L'expert recomana que aquests plats tinguin com a base les verdures fresques i que incloguin ingredients com els espinacs, les pastanagues, el bròcoli o l'api

Una persona es menja un plat de sopa
Una persona es menja un plat de sopa | Henrique Felix / Unsplash
Redacció
09 d'octubre de 2024, 17:42

La tardor ja ha arribat i només cal veure que ja ha arribat la baixada de les temperatures i la inestabilitat meteorològica, amb les pluges i el vent sent els grans protagonistes. Amb l'arribada del fred també canvien els hàbits d'alimentació i un dels plats estrella amb la caiguda dels termòmetres són les sopes.

Però contra el pensament de molta gent, no sempre són sanes. Ha estat el nutricionista Michael Lahey qui ha explicat a la revista Le Journal des femmes qui ha exposat la necessitat que aquestes sopes o cremes tinguin com a base les verdures fresques i que incloguin un alt contingut de fibra amb ingredients com els espinacs, les pastanagues, el bròcoli o l'api.

Tots aquests aliments tenen poca aportació de calories, però a la vegada contenen vitamines i antioxidants. Pel que fa a la fibra, el nutricionista recorda que col·labora a l'absorció d'hidrats de carboni de manera més lenta i sostinguda, ajudant a mantenir l'energia durant més hores.

Els aliments que cal evitar en sopes

I que hi ha a l'altra banda? Doncs Lahey recomana evitar les sopes o les cremes que contenen alguna mena de formatge, que sol utilitzar-se per generar espessor. Per altra banda, les sopes elaborades a partir de carn també solen contenir massa greixos.

La sopa de ceba tampoc és una opció saludable, ja que s'elabora amb formatge i pa. Per últim, evidentment tampoc són gens saludables les sopes preparades en pols o bric de supermercat, ja que contenen més greixos i sal que les casolanes.