Els tres peixos amb més mala fama del supermercat

L'estat dels llocs on habiten aquests peixos o les seves conseqüències per a la salut són alguns dels motius pels quals el seu consum no és massa recomanable

Diferents tipus de peix en un mercat
Diferents tipus de peix en un mercat | Pexels
Redacció
15 de juliol del 2024
Actualitzat a les 14:09h

Una dieta sana i equilibrada es basa a menjar de tot en les mesures adequades, i un dels aliments essencials és el peix. Segons l'Agència Espanyola de Seguretat Alimentària i Nutrició (AESAN), es recomana consumir peix unes tres o quatre vegades a la setmana, apuntant la importància de combinar entre el peix blanc i el blau. Si bé molts d'ells tenen un excel·lent sabor, n'hi ha tres que s'han guanyat una mala fama.

El panga

El panga és un dels peixos menys recomanats i alguns supermercats ja han deixat de vendre'l. El 90% d'aquest peix que arriba a Europa procedeix del riu Mekong, al sud-est de l'Àsia, en una de les aigües més contaminades i amb presència de més plàstics al món. Va fer-se molt popular per tenir un preu molt baix, però la realitat és que té poc valor nutricional i gastronòmic.

La perca

L'Organització de Consumidors i Usuaris (OCU) ha demanat reduir el consum de la perca. El motiu és que habita al llac Victòria de l'Àfrica, i a les seves aigües es va detectar una alta presència de substàncies nocives per a la salut, com són els pesticides, i també mercuri en els seus filets. El peix té un contingut baix en greix, però no és precisament el més sa del mercat.

La tilàpia

La tilàpia és un peix més aviat poc consumit a Catalunya, tot i que sí que és un dels més populars a països com els Estats Units. L'Agència Espanyola de Seguretat Alimentària i Nutrició (AESAN) va demanar el 2010 evitar el consum d'aquest peix de carn blanca, sobretot en menors de tres anys i dones embarassades. Un estudi del Journal of the American Dietetic Association va assegurar que la tilàpia podia augmentar el risc de patir càncer i la malaltia de l'Alzheimer.