L'omega-3 és essencial en la lluita contra el colesterol. No és cap secret que el peix blau és ric en aquest àcid gras i, per això, és un bon aliat per prevenir diverses malalties, com les cardiovasculars. La Fundació Espanyola del Cor assegura que "l'omega-3 disminueix els nivells de colesterol LDL (conegut com a colesterol dolent) i incrementa els nivells del colesterol HDL (conegut com a colesterol bo)".
Així doncs, es recomana prendre almenys dues racions d'aquest tipus de peix a la setmana. Entre els més destacats hi ha el salmó, però hi ha d'altres espècies consumides amb freqüència a Espanya que també tenen un alt contingut d'omega-3. Alguns exemples són les sardines, el verat, el seitó i el bonítol.
El salmó aporta, aproximadament, 2,2 grams d'omega-3 per 100 grams de producte; el verat 2,6 grams d'aquest àcid gras per cada 100 grams, els seitons 2,5 grams en la mateixa quantitat i les sardines 2,2 grams.
També es pot obtenir omega-3 d'altres aliments com els ous, les nous i les llavors de lli. Fins i tot, a algunes persones se'ls recomana prendre suplements d'aquest àcid gras, però cal consultar-ho amb un especialista perquè no sempre comporta beneficis, ja que un consum excessiu, per contra, pot comportar riscos com acidesa estomacal.