El temps que aguanta un ou fresc a la nevera i que no sabies

És important no sobrepassar-lo per evitar indigestions o consumir-lo en mal estat

Mitja dotzena d'ous
Mitja dotzena d'ous | Nació
Redacció
14 de gener de 2025, 10:21
Actualitzat: 10:22h

Els ous són un dels aliments més versàtils i amb més contingut nutricional present a moltes dietes alimentàries d'arreu del món. Els seus beneficis són múltiples per la salut i es poden menjar de moltes maneres: durs, ferrats, crus o a mig fer. Poden ser el complement perfecte per qualsevol àpat i el seu consum està recomanat pels nutricionistes. 

No obstant això, és important mantenir-los en un bon lloc i amb bones condicions una vegada els tenim a casa perquè no es facin malbé. En qualsevol dels casos cal avaluar sempre l'estat de l'ou abans de consumir-lo per evitar-nos problemes de salut. De fet, tots ells porten una data de caducitat del productor que ens orienta per saber quina seria la data límit per menjar-lo, però si el seu aspecte o olor és dubtós, val la pena llençar-lo. 

Si parlem de com és el millor mètode per mantenir els ous a casa, n'hi ha diversos. El més habitual és guardar-los a la nevera, però també es poden tenir a fora, sempre que les condicions ambientals siguin les òptimes perquè no es facin malbé. Idealment, cal tenir-los en un lloc sec i fresc de la casa i que no experimentin canvis bruscs de temperatura. D'aquesta manera poden aguantar fins a set dies en perfectes condicions o fins a deu dies a tot estirar. 

I si els posem a la nevera? Doncs el temps que els podem tenir en bones condicions pot variar en funció de la zona de la nevera on el guardis. Malgrat que molts electrodomèstics tenen un espai reservat pels ous a la porta, els experts argumenten que és el pitjor dels llocs on guardar-lo perquè és la zona de la nevera que experimenta més canvis de temperatura que pot propiciar a l'existència de bacteris. 

D'aquesta manera, els experts recomanen guardar-los a l'interior de la nevera on la temperatura és més estable. Si l'ou és fresc pot durar fins a tres o quatre setmanes.