La «mala fama» del rovell de l'ou: és saludable o perjudicial?

Cal recordar que la part taronja d'aquest aliment és una excel·lent font de ferro, fòsfor, potassi i magnesi, a més de diferents vitamines

El rovell de l'ou és més sa del que es pensa
El rovell de l'ou és més sa del que es pensa | Pexels
Redacció
17 de desembre de 2024, 16:36

L'ou és un dels aliments indispensables en qualsevol dieta. A la vegada, però, el rovell té "mala fama". Segur que en més d'una ocasió has sentit que el rovell s'ha de consumir amb moderació, un màxim de dos cops per setmana o directament contraindicat si es té el colesterol alt. Però, és un mite o realment és cert?

Doncs bé, qui ha donat la seva visió és el doctor Jeremy London, cirurgià cardiovascular als Estats Units. En una conversa amb la cadena Fox, ha parlat de la "mala reputació" del rovell per desmentir-la: "El colesterol de la dieta realment no afecta el nostre colesterol general tant com pensem", ha apuntat.

En aquesta línia, London ha assegurat que el rovell de l'ou pot aportar més beneficis nutricionals que la clara. Cal recordar que l'Associació Americana del Cor apunta que un ou sencer al dia pot formar part d'una dieta saludable a escala cardiovascular en adults sans.

Cal recordar que el rovell de l'ou és una excel·lent font de ferro, fòsfor, potassi i magnesi, a més de diferents vitamines. També és ric en greixos, però la gran majoria són beneficioses per a la salut. Així doncs, la seva aportació al colesterol acaba sent molt baixa i no té cap afectació en persones sanes. Si es té el colesterol alt, es pot reduir lleugerament el consum del rovell, però no cal eliminar-lo, ja que presenta un índex proteic rellevant.