Tres trucs per conservar el pernil i que no s’assequi aquest Nadal

La temperatura i les condicions de l'espai són claus per conservar el producte sense que perdi qualitat

El pernil és un producte típic a les taules per Nadal
El pernil és un producte típic a les taules per Nadal | Europa Press
Redacció
27 de desembre de 2024, 14:01
Actualitzat: 14:01h

Un bon pernil a taula converteix qualsevol àpat en un àpat de luxe. Per Nadal, les vendes d'aquest producte tan representatiu de la gastronomia ibèrica es disparen, però és habitual que no es consumeixi la totalitat de les existències comprades. Per això, conèixer alguns trucs per conservar-lo i poder gaudir-ne durant les setmanes vinents a les festes nadalenques.

El problema principal amb què topen les famílies que tenen un pernil a casa és que s'assequi. En aquest sentit, és important evitar que es deshidrati i s'oxidi, pel qual és fonamental mantenir-lo a temperatura ambient i en una zona on sigui estable. Alhora, cal que sigui un lloc fresc i sec, allunyat de la llum directa de cap mena.

El procés de conservació exigeix també que es tapi amb un film transparent -si se'n tallarà més en un límit de 48 hores, si no, en un drap- amb una pel·lícula de greix que serveixi com a cola -és un gran truc-. Aquest greix es pot obtenir de la neteja del pernil que es duu a terme quan s'enceta, tot i que cal evitar el groguenc de les capes més superficials i quedar-se amb el blanc de sota.