3Cat ha estrenat el videojoc d’aventures i fantasia Dracamar amb referències a la cultura i la geografia catalanes. El primer nivell està disponible per jugar-hi gratuïtament en ordinadors a través de la plataforma Steam i pròximament es llançarà la versió completa per a les principals videoconsoles del mercat. Dracamar és una coproducció de 3Cat amb Petoons Studio i és el videojoc de factura més ambiciosa que s’ha fet fins ara a la corporació. De fet, ‘Dracamar’ és el primer videojoc que arribarà a consoles amb la marca 3Cat i es preveu que abans de finals d’any la corporació tregui tres nous jocs.
Pel que fa a la sinopsi del joc, Dracamar és una terra amb una cultura mil·lenària, dracs, muntanyes màgiques i moltes tradicions. Però el més especial d’aquest univers particular és la flor Coroki. Els habitants de Dracamar sempre havien viscut en pau però, des que l’illa enfonsada de Draclantis ha emergit, les coses s'han complicat. El malvat rei Crad ha capturat la flor Coroki per xuclar-li l’energia i crear les temudes Mokiboles, amb les quals està transformant els afables Okis en terribles Mokis.
L’Espurna, en Foc i la Caliu tenen la missió de salvar les illes de Dracamar. Mentre busquen la flor Coroki, els tres personatges passaran per cada racó d'aquesta terra i ajudaran a reconstruir-la i a reconvertir els seus habitants en els éssers afables que sempre han estat. Al llarg d’aquesta aventura, aquests tres herois descobriran secrets sobre la història de Dracamar i el poder que amaga. En aquest recorregut trobaran referències culturals i geogràfiques de Catalunya. Per exemple, el jugador es trobarà el tió o la castanyera o en l'àmbit de referències apareixen els fanals de la ciutat de Girona o la Fageda d'en Jordà, així com menjars típics.
Daniel del Amor, de Petoons Studio, ha explicat que la idea era fer un joc que fos molt internacional i que projectés els valors de què significa Catalunya. “Estem intentant fer un joc de màxima qualitat i a través de l’humor i de diferents situacions intentem projectar la nostra llengua i cultura”, ha declarat. Aquesta és una proposta per a públic infantil, d’entre 10 i 14 anys. La llengua principal del joc és el català, però també es pot jugar en anglès i castellà.
Tres nous jocs abans que acabi 2025
Cristina Villà, directora d'Innovació, Recerca i Estratègia Digital de la CCMA, ha anunciat que abans d’acabar l’any posaran a disposició tres nous jocs que pretenen arribar tots els dispositius. Oriol Boira, responsable d’arts digitals i videojocs de la CCMA, ha afirmat que aquest joc ha de funcionar arreu del món i ser capaç de fer arribar la cultura catalana. “Ens hem trobat que volíem fer un joc d’un cert nivell i que pugui fer gaudir amb elements de cultura catalana”, ha dit.
La CCMA ha explicat que l'estrena de Dracamar forma part d’una estratègia més àmplia al voltant dels videojocs que 3Cat va començar a impulsar fa dos anys amb diverses accions, iniciatives i projectes. La presidenta de l'ens, Rosa Romà, ha indicat que és un joc “molt estratègic” i ha recalcat que “els videojocs tenen a Catalunya empreses amb talent molt rellevant” i el paper de 3Cat “és l’aportació des de la perspectiva de la llengua, territori i cultura catalana”. El primer gran llançament va ser el videojoc de Crims, estrenat el maig de l’any passat, que ja acumula 80.000 descàrregues i que recentment s'ha actualitzat amb casos nous.