Josep Rull: «el Solsonès és la punta de llança del que volem al país»

El conseller de Territori i Sostenibilitat es va reunir amb els alcaldes del Solsonès i va elogiar la gestió de residus que s’hi porta a terme

Publicat el 16 de novembre de 2016 a les 15:51
Actualitzat el 17 de novembre de 2016 a les 08:17

El Consell Comarcal del Solsonès va acollir, divendres al vespre, una trobada entre el màxim responsable del Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya i els alcaldes de la comarca, en una reunió en la qual hi van assistir altres destacats membres del Departament, com el director de l’Agència Catalana de l’Aigua, Jordi Agustí, el director general d’Ordenació del Territori i Urbanisme, Agustí Serra; el director general d’Infraestructures i Mobilitat, Xavier Flores; el director de Polítiques de Muntanya, Albert Alins, i la directora dels Serveis Territorials de la Catalunya Central, Míriam Sort.
Josep Rull, que va reconèixer els problemes de finançament de la Generalitat de Catalunya, fet que impossibilita executar obres d’una determinada envergadura, es va mostrar orgullós de la planta de tractament de residus de Clariana de Cardener.
Els alcaldes demanen facilitats i inversió
Aprofitant la visita dels representants del Govern de la Generalitat, l’alcalde de Llobera i conseller comarcal d’urbanisme, obres i camins, Josep Colell, va demanar en relació amb la interpretació de la normativa urbanística en habitatges, granges i altres construccions necessàries per a l’activitat agrària, en el sentit que “no sigui tan restrictiva”, ja que aquest “no representa el model que volem”. Colell va afegir que la ramaderia suposa, avui dia, “una manera de mantenir la gent al poble”.
Per altra banda, l’alcalde de Solsona i diputat al Parlament de Catalunya, David Rodríguez, va reiterar la demanda de la millora de la carretera de Solsona a Berga, dues comarques que “estan a tocar” però que tenen una comunicació molt deficitària. Pel que fa a la millora de les vies de comunicació entre aquestes dues comarques, Marià Chaure, alcalde de Guixers, va reiterar la proposta de millora de la comunicació entre Berga i Sant Llorenç de Morunys, una via de comunicació, la millora de la qual, ha estat llargament reivindicada pels alcaldes de la Vall de Lord. Chaure també va reivindicar i defensar el paper dels professionals que desenvolupen el Servei d’Assistència Tècnica (SAT) i va aprofitar per demanar que s’ampliï la plantilla que dóna servei als municipis que tenen l’exempció de la plaça. Per últim, i en referència al pantà de la Llosa del Cavall, va demanar als representants de l’Agència Catalana de l’Aigua, que tinguin en compte els usos turístics de l’embassament quan calgui fer maniobres de regulació del cabal.
Per la seva banda, l’alcalde d’Odèn, Pere Vilaginés va aprofitar la visita dels representants del govern de la Generalitat de Catalunya per demanar suport per resoldre la instal·lació d’una depuradora per al tractament d’aigües residuals en un municipi que el cap de setmana té una gran afluència de turisme.
Pel que fa al transport públic, l’alcalde de Solsona va demanar que la Generalitat de Catalunya es plantegi la integració tarifària. Rodríguez també va demanar facilitats per tal que l’Ajuntament de Solsona pugui adquirir sòl industrial per fer promoció econòmica.