L'Escola Agrària del Solsonès organitza un intercanvi d'experiències empresarials agràries innovadores

Olius, del 20 d’abril al 18 de maig

Publicat el 16 d’abril de 2016 a les 22:14
Actualitzat el 16 d’abril de 2016 a les 22:25
 PRESENTACIÓ

Tot sector econòmic requereix ser viu i dinàmic. Per això és positiu estar al cas de les noves tendències i d’experiències innovadores que ens apropin a nous models de producció i transformació agrària, lligats al territori, amb valor afegit i que representin una bona opció de negoci per a l’explotació.
L’objectiu del curs és poder conèixer de primera mà algunes d’aquestes experiències, i que puguin ser una  font d’inspiració per a empresaris i emprenedors del món rural que es plantegin incorporar elements d’innovació i diversificació en la seva explotació. Consisteix en la realització de 5 sortides pràctiques, que es detallen a continuació:

PROGRAMA

20 d’ABRIL. Feixes de Cal Margarit. Producció ecològica d'aromàtiques (espígol i sàlvia) per a fins cosmètics.
Montant de Tost. La finca disposa de 3 ha de cultiu i d'un equip de destil·lació per a l'obtenció dels olis essencials. A més,també hi ha plantats altres cultius propis de la zona: patates, cereals, farratges i tòfones.

27 d’ABRIL. Ruta del pa de blat forment. Projecte de recuperació de cereals antics. Oristà i Sant Boi de Lluçanès.
Visita a un camp de blat forment (varietat autòctona de cereal recentment recuperada), i a un forn de pa que treballa ambfarina d'aquesta varietat.

4 de MAIG. Poma de muntanya Biolord i Obrador de melmelades “deu Pometes”. Sant Llorenç de Morunys. Visita auna plantació de pomes ecològiques de muntanya i a un obrador de melmelades que utilitza com a matèria primera  aquesta mateixa poma, entre d’altres.

11 de MAIG. Cal Pauet: xai ecològic, gra i farines de la vella pagesia. L’Espunyola. La finca compta amb cultius extensius de varietats antigues o autòctones de cereal (blat sègol, espeltes, etc.), bosc  i pastures de bosc; ramaderia ovina, producció de farines a partir del cereals panificables i sistema de venda directa de tots els productes de l'explotació.  

18 de MAIG. Projecte Torna Terra i Molí de Bonsfills. Prades de la Molsosa i Vallmanya de Pinós. Coneixerem una iniciativa de recuperació d'horts abandonats i varietats locals per a oferir productes locals amb un alt valor social i una explotació familiar de pollastres ecològics.

LLOC DE REALITZACIÓ I INSCRIPCIONS
Escola Agrària del Solsonès
Ctra. Manresa – Solsona, km 77
Tel. 973 48 07 13
aecasol.daam@gencat.cat
També us podeu inscriure per internet a http://dom.cat/g7u

HORARI I COST
La durada del curs serà de 24 hores
Dimecres a la tarda de 16.00 h a 20.30 h o 21.00 h, depenent del dia
Es sortirà de l’Escola de Capacitació Agrària a les 16.00 h. El transport es farà amb vehicles particulars.
El cost del curs és de 32 €