
El president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé, ha destacat que aquest certamen potencia uns productes i un sector que tenen una incidència cabdal en l’economia de la comarca i ha indicat que 60 anys de fira impliquen “una gran capacitat d’organització i de vitalitat per part de tot un poble”
El president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé, ha presidit aquest diumenge l’acte de cloenda de la 60a edició de la Fira de Sant Isidre de Solsona. L’acte s’ha iniciat a la Sala Gòtica del Palau Llobera, seu del Consell Comarcal, on també han participat el president del Solsonès, Joan Solà; l’alcalde de Solsona, David Rodriguez, i el director de la Fira de Sant Isidre, Albert Muntada.
Durant la seva intervenció, el president de la Diputació de Lleida ha destacat que l’encert de la Fira de Sant Isidre de Solsona radica en que “potencia uns productes i un sector que tenen una incidència cabdal en l’economia d’aquesta ciutat i de la pròpia comarca, com és el cas del vaquí i de la maquinària agrícola obrint les portes a la multisectorialitat i a l’especificitat que ve donada pel seu àmbit natural i d’influència”.
A més, ha indicat que 60 anys de fira impliquen “una gran capacitat d’organització i de vitalitat per part de tot un poble”. En aquest sentit, ha felicitat la comissió organitzadora del certamen, impulsada pel Solsonès Fires-Consell Comarcal del Solsonès, l’Ajuntament de Solsona i tots els que hi col•laboren per fer possible aquesta fira.
En el seu parlament, el president de la Diputació de Lleida ha indicat que des de la corporació es té clar que les fires i els mercats “són elements de dinamització i de transformació econòmica del país”, raó per la qual la Diputació de Lleida hi és present i els promociona perquè siguin coneguts i visitats.
Reñé ha afegit que una altra forma d’ajudar a promocionar els certàmens firals és treballant per la millora de les comunicacions. En aquest sentit, ha recordat que en aquest mes de maig s’iniciarà el procés d’adjudicació de les obres de condicionament de la carretera entre Solsona i Lladurs, que suposa una inversió de 850.000 euros.
“Les fires són aparadors molt importants i una mostra molt clara de promoció econòmica”, dues característiques que el president de la Diputació de Lleida ha citat com a necessaris per poder superar l’actual situació de crisi econòmica, juntament amb els conceptes d’estalvi i austeritat.
En l’acte de cloenda, Reñé també ha tingut unes paraules de record pel Mossen Jesús Huguet.
Abans de l’acte oficial de cloenda, el president de la Diputació de Lleida ha fet un recorregut pel recinte firal del certament i ha visitat l’Ajuntament de Solsona, on ha signat al Llibre d’Honor. Un dels atractius de la fira són les degustacions de carn de xai i cabrit del Solsonès, així com la promoció dels oficis artesans de la comarca i la seva demostració en públic.
Entre les activitats programades s’han fet demostracions de munyir vaca, exhibicions de ferrar cavalls, demostracions de doma de cavalls i els més menuts també han gaudit de la possibilitat de poder muntar ponis. Pels infants, s'ha repetit l’activitat iniciada en l’edició de 2010 d’habilitar un recinte especial, situat al capdamunt del passeig, on s’han fet tallers infantils i ludoteca.
