
La primera presentació de La Marxa Som aquest any 2016 serà a Solsona. El dijous 7 de gener de 2016 estarem a la capital del Solsonès per donar a conèixer l’arribada de La Marxa Som a la comarca.
A les 8 del vespre, a la Sala d’actes del Casal de Cultura farem la presentació per totes les entitats i associacions del poble i la comarca que vulguin descobrir i parlar de la iniciativa. La Columna de Ponent de la Marxa passarà per Su, Solsona i Clariana de Cardener (fent nit a les dues primeres) del 24 al 26 de juliol de 2016.
Per més informació descarregueu-vos el dossier.
La Marxa Som és una caminada popular que recorrerà a peu totes les comarques del Principat de Catalunya seguint l’itinerari d’El Camí.
Recorrerem el país físicament, i cap a la llibertat i plenitud de manera simbòlica. Ens acostarem a tot el territori poble a poble, plaça a plaça, per plantejar diàlegs sobre com bastir conjuntament un país millor fonamentat en una democràcia participativa.
Com?
La Marxa seguirà el traçat d’El Camí en 4 columnes que confluiran a Montserrat el 31 de juliol.
On i quan?
Columna de Llevant, del 12 de juny al 31 de juliol.
Columna de Ponent, del 22 de juny al 31 de juliol.
Columna Sud, del 26 de juny al 31 de juliol.
Columna Metropolitana, del 23 de juliol al 31 de juliol.
Més que una caminada
La Marxa Som és un instrument de democràcia participativa que es posa al servei de les persones, d’entitats i moviments socials. Mitjançant assemblees recollirem la veu i la força del poble de forma ordenada i coordinada amb l’objectiu de proposar un nou model de democràcia per al Principat de Catalunya. La nova Constitució Catalana hauria de recollir els nous mecanismes de participació proposats pel poble de Catalunya.
Continuïtat de La Marxa Som
La Marxa Som s’iniciarà en primer terme a les comarques del Principat de Catalunya. La resta de territoris del nostre àmbit lingüístic i cultural podran impulsar-la en el moment que creguin oportú plantejant els temes que considerin adients segons la respectiva conjuntura social.
Com participar-hi
Està oberta a tothom i té diferents formes de participació. L’aspecte col•laboratiu és el que permet incloure tot tipus de persones, entitats i organitzacions i no tant sols aquelles que els agradi caminar o opinar.
Tots els municipis del país hi poden participar, sigui definint brancals o fent assemblees i portant els resultats a la població més propera on passi la Marxa.
Les persones i famílies poden
Caminar l’etapa del propi municipi i les que cadascú esculli, en funció de la seva capacitat, voluntat i disponibilitat.
Participar a les assemblees locals on el participant fa arribar les seves inquietuds i opinions, i als actes que es duran a terme durant el procés.
Acollir l’arribada de la Marxa al municipi. Els Grups Locals d’Acollida (GLA) són els encarregats d’organitzar l’acollida. És a dir, les activitats lúdiques i culturals: xerrades, tallers, concerts, xocolatades familiars, sopars populars i d’altres activitats obertes a tothom. També es responsabilitzaran de la dinàmica participativa.
Els ajuntaments i establiments
La participació dels ajuntaments resultarà clau per als aspectes logístics i de seguretat vial, principalment. En aquest sentit, es proposa als ajuntaments que aprovin una moció de suport a La Marxa Som. Els allotjaments, restaurants, botigues i bars que vulguin oferir avantatges o els seus serveis a La Marxa es podran acreditar.
Poblacions per on la Marxa hi passa a prop
Es pot participar de dues maneres:
Plantejant un itinerari brancal que connecti amb la població per arribar-hi caminant (l’organització ajudarà a definir-lo).
Realitzant l’assemblea local i després portar els resultats al municipi més proper quan hi passi la Marxa Som (sense arribar-hi caminant).
Naturalment, les persones d’aquestes poblacions també es poden afegir a caminar les etapes que vulguin dins del traçat troncal de la Marxa.