El Consell cedeix l’espai de la Llar de Transeünts a la Fundació Volem Feina

En aquest espai la Fundació Volem Feina podrà realitzar la gestió de l’acolliment i la manutenció dels transeünts

Publicat el 10 de juliol de 2012 a les 21:58
Imatge del moment de la signatura del conveni

El Consell Comarcal del Solsonès en el seu afany de seguir col.laborant amb les diferents entitats i associacions del Solsonès, el dimarts 3 de juliol signà un conveni de col•laboració amb la Fundació Volem Feina de Solsona. En l’acord el Consell Comarcal del Solsonès cedeix l’ús de l’espai situat a la Plaça Sant Jordi de Solsona a la Fundació Volem Feina, així com el servei de la Llar de Transeünts.

Actualment, el Consell Comarcal del Solsonès és propietari del local situat a la Plaça Sant Jordi de Solsona, un local de 29,73 m2, distribuïts en tres sales i un lavabo.

Amb la signatura d’aquest acord, la Fundació Volem Feina de Solsona realitzarà l’acolliment, l’entrevista i la manutenció, durant una jornada, dels transeünts, els quals treballaran un dia, rebent, a canvi, una quantitat per desplaçament, per part de la Fundació. El manteniment, neteja de l’espai, roba i cost dels serveis de l’espai anomenat Llar de transeünts també anirà a càrrec de Volem Feina.

Per la seva part, el Consell Comarcal del Solsonès té previst dur a terme obres de millora en aquest espai, si es resolt favorablement l’ajut sol•licitat al Departament de Benestar i Família i també realitzarà gestions davant del mateix departament per tal que la Fundació Volem Feina rebi una ajuda de vuit mil euros per prestar el servei esmentat. D’aquesta forma, el Consell Comarcal del Solsonès expressa el suport i la seva voluntat de continuïtat de col•laboració amb una entitat social, alhora fomentant la recollida i recuperació de residus del Solsonès.

La Fundació Volem Feina és una empresa que té cura per l'atenció al col.lectiu de persones transeünts, immigrants, aturats, disminuïts, i en general, tot el col.lectiu de persones desestructurades i sense hàbits laborals, d'acord amb el programa social de Càritas. La principal activitat productiva que realitza es relaciona amb la recollida i recuperació de residus, i el seu objectiu principal és la reinserció socio-laboral.

El servei que presta intervé en la societat realitzant una tasca de conscienciació, per tal de sensibilitzar a la població sobre el problema de l’exclusió en la nostra societat, i alhora aconseguint que les empreses ofereixin algun lloc de treball a persones que han fet l’esforç de superar-se informant dels avantatges econòmics per la contractació de persones amb disminucions o en situació d’exclusió social.