
Es la primera vegada que aquesta manresana, fincada a Barcelona, ens visita per compartir la seva experiència de més de 20 anys acompanyant a les persones que afronten la pèrdua i el dol. Un tema de difícil enfocament, però que ha despertat un creixent interès els darrers anys en els camps de la psicologia, l’antropologia, la filosofia i l’espiritualitat.
Payàs, opina que la problemàtica que genera el dol, no es detecta ni es tracta de manera adequada i això fa que tingui un cost econòmic, social i laboral molt elevat, a més de provocar greus afectacions familiars. El dol és un aprenentatge més, i el model que proposa, ens allibera de les defenses que hem anat construint durant la nostra vida per a protegir-nos del dolor, però que ens aïlla de la gent del nostre entorn i de nosaltres mateixos.
Alba Payàs és Directora de l’Institut de Psicoteràpia Integrativa Relacional de Barcelona (IPIR); docent en diverses facultats, ha dirigit durant 10 anys el Servei de Suport al Dol de Girona i ha escrit llibres i articles sobre aquest tema.