Els escoltes de Solsona han reflexionat sobre el que passa al món

Publicat el 02 de gener de 2017 a les 21:35
Actualitzat el 02 de gener de 2017 a les 21:40

Cinema


“No et facis retrets... si has donat el millor de tu.”
“I si li regalem una nina a un nen?”
“La lluita comença per un mateix.”
“El sexe no determina el gènere.”
“Plora i riu sense por.”
“Mostra i escolta els sentiments i emocions, el futur només pot millorar.”
“Els nens (NO) es poden maquillar.”
“Viu el present sense condicionants del passat i sense angoixa pel futur.”
“Tothom necessita abraçades.”
“Res és de nens ni de nenes. Tots som iguals.”
 
Aquestes són algunes de les reflexions que de segur us hauran sorprès quan aquests dies passejàveu per Solsona. I d’on surten aquests regals?
Aquest any l’AEIG Pare Claret hem iniciat un nou curs amb un projecte a nivell d’Agrupament al qual volem donar una continuïtat al llarg de l’any. Volem que sigui un projecte tant a nivell interior de cau com de cara a la ciutat, plantejant activitats obertes a totes les persones, i de totes les franges d’edat possibles sempre seguint la línia pedagògica que ens defineix.

Taller sobre gènere


El nostre objectiu és donar veu a problemàtiques de la nostra societat però també a moviments inspiradors que ens ajudin a creure que un món millor és possible.
El projecte es va iniciar aquestes festes amb un primer cicle que buscava tocar els problemes d’aprop, treballant aspectes que podem observar i sentir en el nostre dia a dia i que en el context del Nadal es veuen accentuats.
Les frases que podeu trobar en els regals són el resultat de les reflexions de totes les persones que han assistit en aquests primers tallers. Canalla, pares i mares, amics... persones de totes les edats que s’han unit per compartir les seves inquietuds.
 
El divendres 23 de Desembre vam començar les vacances amb una doble sessió de Cinefòrum on vam treballar el concepte de la solitud. Vam mirar les pel·lícules (“El professor” per a adults i “Up!” per la canalla), vam sopar tots junts i després de debatre en petit grup vam compartir les idees extretes per així enriquir-nos amb totes les visions. La necessitat de sentir, la por que tenim de plorar i estimar, l’autoexigència que porta a aïllar-nos... Vam sortir tots plens de preguntes, però sobretot de respostes engrescadores.

El cicle va continuar el divendres següent, 30 de Desembre, amb el consum i el gènere com a tema a treballar. En el cas dels infants vam realitzar un taller molt dinàmic on ells mateixos ens van explicar què eren els estereotips de gènere i es van adonar de la importància dels regals més sincers, els no materials. Pels adults vam tenir la visita de la Tània Marin, una educadora social que ens va obrir una mica més els ulls sobre com la societat ens inculca uns prejudicis i com el consumisme els reflecteix.

Per acabar, i per plasmar aquest conjunt de reflexions i fer-ne còmplice a la ciutat, vam escriure les reflexions ens els regals que us compartim i que, esperem, us fagin rumiar i fins i tot somriure com ho hem fet nosaltres.