
Aquests dies i fins el 18 d'octubre, en el marc del projecte Tempus "SUSFOR" (Support for Vocational Training in Sustainable Forestry), el CTFC i la Universitat de Lleida han organitzat una activitat formativa en l'àmbit forestal adreçada a deu professors russos (Buryat State Academy of Agriculture, Moscow State Forest University, St. Petersburg State Forest Technical University) i moldaus (State Agrarian University of Moldova, Alecu Russo Balti State University). El projecte té l'objectiu d'intercanviar tècniques i mètodes per la formació professional forestal, donant suport a la creació d’un sistema modular de formació continua a Rússia i Moldàvia i enfortir les capacitats d’ensenyament de les universitats implicades, millorant la qualitat de l’educació i l’accés a un públic més ampli.
Durant la seva primera estada a Solsona, s'han reunit amb el president del CTFC i conseller d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural, Josep Maria Pelegrí. Pelegrí ha destacat la importància d’unir forces per millorar els sistemes de formació forestal professional contínua. També ha remarcat que cal modernitzar i adaptar les tècniques d’ensenyament, perquè contribueixin a millorar la gestió dels boscos i la manera d'afrontar els reptes actuals i futurs (canvi climàtic, canvis d'usos recreatiu, educatiu i de conservació dels boscos, incendis forestals, valorització dels productes no fusters, control de l'origen i de la qualitat de la fusta, etc.).
Les presentacions i visites sobre el terreny aniran a càrrec de diversos experts del CTFC i de la UdL, abordant els aspectes pràctics de la transferència i formació professional, en diversos temes, incloent-hi la silvicultura sostenible, la producció i valorització de productes no fusters (tòfones i bolets), la hidrologia de conques, la socioeconomia, l'ecologia forestal i la conservació de la biodiversitat, els incendis forestals i la micrometeorologia.
