Amb aquesta intenció de compartir, hem programat un cicle de xerrades per a l’alumnat de formació professional, que s’obre a tothom qui hi estigui interessat. Durant la tardor, abordarem dues temàtiques de caire social: l’acompanyament al final de vida i els drets humans.
Us hi esperem!

Clara Lago Porredon. Vida al final de la vida. Acompanyar amb respecte, afavorint la dignitat individual.
30 d’octubre a les 18.00 h.
La Clara, des de ben petita, per les situacions personals viscudes, era una apassionada del món sanitari i de l’olor d’hospital. Durant la seva adolescència, després de quatre anys passant les tardes dels divendres i dels dissabtes a les residències de Cervera, decideix que el seu futur professional serà vetllar perquè el col·lectiu de persones grans estigui ben cuidat. Autonomia, respecte, intimitat i beneficència són per a ella els principis bàsics de l’ètica.

Es va diplomar en Infermeria el 2010 a l’Escola Universitària Gimbernat de Sant Cugat i, posteriorment, va cursar un postgrau en Cures Pal·liatives; el 2013 va finalitzar el màster en Cures Pal·liatives i Atenció a la Cronicitat. Durant sis anys va treballar a l’Institut Català d’Oncologia, majoritàriament a la Unitat de Cures Pal·liatives.
Actualment, treballa a l’equip PADES de l’Hospital d’Igualada i, com a docent, al Campus d’Igualada de la Universitat de Lleida, on és professora associada. Imparteix la matèria de Cures Pal·liatives i coordina les pràctiques de 4t d’Infermeria.
Amb el convenciment que cal fer difusió sobre la defensa dels drets humans, en general, i del dret a decidir sobre la pròpia mort, en particular, forma part de l’Associació Dret a Morir Dignament (DMD) i ha participat en congressos, xerrades i debats on es posa aquest tema sobre la taula.
Anna Vilà Cuñat. Qui garanteix el dret als drets humans? 5 de novembre a les 12.00 h.
L’Anna és graduada en Dret espanyol i Dret francès per la Universitat Autònoma de Barcelona i per la Université Panthéon-Assas Paris II, fruit d’una doble titulació en què obtingué el Premi Extraordinari de Final de Carrera.

A través d’una beca d’excel·lència de l’Ambaixada de França a Espanya, va cursar dos màsters a Paris II i es va especialitzar en dret europeu. Va fer una estada de pràctiques al Tribunal de Justícia de la Unió Europea (Luxemburg) i allà es va adonar de la necessitat d’apropar les qüestions europees i el dret als ciutadans.
Actualment, gràcies a una beca de la Fundació “la Caixa”, està fent la tesi doctoral, a través de la qual busca integrar les seves dues principals disciplines, el dret penal i el dret europeu, per tal de construir un nou enfocament més just al servei de la pràctica judicial.
Compromesa amb la divulgació del coneixement a la societat i convençuda d’aquesta via de consciència com a motor de canvi, ha impartit formacions, conferències i tallers en l’àmbit educatiu, social i penitenciari.