La Mare de la Font, per a divulgar els espais naturals de la comarca

Ajuntament i Consell Comarcal han finalitzat els treballs d'instal·lació de plafons informatius i interpretatius

Publicat el 02 de febrer de 2011 a les 17:39

Plafó informatiu a la Mare de la Font. Foto: CCS

Els parcs de la Mare de la Font i la Mina de Solsona, l'àrea de lleure de la ciutat que registra més afluència de famílies i visitants, s'han convertit en punts d'informació i divulgació sobre els espais d'interès natural de la comarca i els seus valors naturals, culturals i històrics. El Consell Comarcal del Solsonès i l'Ajuntament de Solsona han finalitzat els treballs d'instal·lació de plafons informatius i interpretatius, fruit d'un projecte conjunt que té la doble finalitat de promoure turísticament la zona i fer divulgació sobre el seu patrimoni cultural i natural.
 
Per tal d'orientar, sensibilitzar i donar a conèixer els espais naturals protegits de la comarca als visitants, s'ha instal·lat un tòtem amb informació general al parc de la Mina, en considerar-se un punt estratègic per a l'aparcament. S'hi concreta la situació de cada àrea en un mapa comarcal i les seves característiques.
 
Però és al parc de la Mare de la Font on es facilita la informació més detallada de cadascun dels espais. Hi són descrites les serres d'Odèn i Port del Comte; Ensija-Rasos de Peguera; el Verd; el Turp i Móra Condal-Valldan; Busa, Bastets i Lord, i Queralt i els Tossals-Aigua d'Ora, així com la Ribera Salada, el Miracle i les obagues de la riera de Madrona. Els plafons informen dels elements naturals més emblemàtics de flora i fauna, geologia, ambients forestals, patrimoni històric i cultural, entre d'altres.
 
El primer itinerari botànic solsoní
També al parc natural més popular de Solsona s'hi ofereix un itinerari botànic per mitjà de plafons específics. Al llarg d'un recorregut d'uns 900 metres de longitud, hi ha catalogades un total de 25 espècies diferents, explicades mitjançant una trentena de plafons. S'hi detalla la descripció de cada espècie vegetal, il·lustrada amb dibuixos de Toni Llobet.
 
L'origen d'aquest projecte de senyalització global és una iniciativa conjunta de les regidories de Medi Ambient, el Vinyet i Turisme del consistori solsoní, a la qual es va sumar el Consell Comarcal del Solsonès per sensibilitzar la població i els visitants sobre els espais naturals protegits de la comarca i els seus al·licients d'interès turístic i divulgatiu. El pressupost de l'actuació, executada per l'empresa de senyalització Geosilva Projectes, ha estat de 22.400 euros, dels quals el Consell Comarcal n'ha aportat el 70 per cent, mitjançant una subvenció de l'antic Departament de Medi Ambient i Habitatge, i l'Ajuntament, el 30 per cent restant.