La XVII edició de la Jornada d’Economia recupera la motivació en les empreses

Publicat el 10 de maig de 2012 a les 19:58


El passat dissabte 5 de maig prop de setanta persones van participar, a la sala gòtica del Consell Comarcal del Solsonès, en la dissetena edició de la Jornada Econòmica. Sota el lema “L'actitud és la clau, l'estratègia és el camí” la jornada va comptar amb la presència del Director General de Relacions Laborals i Qualitat en el Treball de la Generalitat, Ramon Bonastre, del President del Consell Comarcal del Solsonès, Joan Solà, de consellers comarcals, alcaldes de la comarca, empresaris i persones interessades en la temàtica.
Bonastre en el seu parlament va destacar "la importància del talent " en el moment actual, i va alertar que els acomiadaments "poden comportar la pèrdua d'aquest talent“ . Per la seva part, Solà va manifestar que “les empreses estan formades per persones, i el lideratge i la motivació d’aquestes són la base per una estructura productiva sòlida i eficient" . Per això, assegurà “volem ajudar a fer una reflexió estratègica dels models de negoci per tal de recuperar la motivació en les organitzacions”.
Una de les agradables sorpreses de la jornada, no inclosa en el programa d’actes, fou la interpretació musical per part d’un grup de voluntaris dirigits per Cristina Khock d’un fragment del discurs d’Steve Jobs creador d’Apple titulat “El vostre temps té límit. No el perdeu” .
A continuació, la facilitadora de l'estratègia de negoci, Verónica Torras, insistí  als assistents de la importància de tenir un model de negoci planificat per saber exactament en què guanya diners l’empresa i quins són els punts forts a potenciar i febles a millorar. Tot seguit, Geyser Barcelona, empresa experta en la gestió del canvi de persones i organitzacions va exposar que el canvi (en qualsevol lloc) per diferenciar-se, per créixer, per sobreviure és necessari i va destacar la importància que els canvis han de ser visibles.
 
Finalment, l’emprenedor i aventurer Albert Bosch, va sorprendre molt positivament als assistents comparant les seves experiències aventureres amb el concepte del tot aplicable a l'empresa. Bosch va assegurar que “el canvi és important, vital per tirar endavant” , segons ell “l’empresari s’ha d’arriscar, i va diferenciar ser arriscat de ser temerari” .
Bosch assegurà que per sortir de la crisi, el primer que compte és l'actitud, voler fer-ho, voler tirar endavant.
 En aquest sentit destacà que “el més important no són el què i com aconseguir, sinó el perquè, i d’aquí neixen els motius per a l’acció, la motivació.”