
Vamcats inspirades en banderes
VamCats, les primeres vambes independentistes de Catalunya, després d’haver-se convertit el passat Nadal en un dels regals predilectes pels catalans, treu al mercat una nova col•lecció inspirada en banderes.
I d’aquesta manera, Vamcats presenta tres models inspirats en banderes ( anomenades també VamFlags ) : el model senyera ( fet a petició de molta gent que l’havia demanat a través de les xarxes socials ), amb les 4 barres i feta amb napa groga que dóna un aire més elegant que feta amb serratge. D’altra banda, VamCats ha anat més enllà, i ha volgut retre homenatge al País Basc amb dos models més: l’Ikurrina ( color vermell amb la bandera vasca), i el model Ikurrina Verd ( color verd amb la bandera vasca ). S’està treballant amb altres models però de moment hi ha disponibles aquests models:
VAMCATS PRESENTA EL MODEL SARRIÀ
Les vambes independentistes, VamCats, han estat tot un èxit des de setembre de 2012 . El mes de novembre els creadors de les Vamcats van presentar el model Santpedor amb colors blaugrana en homenatge al poble de Josep Guardiola, l’ex-entrenador del Barça. Aleshores molta gent “perica” i independentista alhora va començar a trucar i a demanar a través de les xarxes socials que es fabriqués també un model pels aficionats de l’Espanyol, que també són conscients del moment històric que estem vivint al nostre país. I ara el model reivindicat ja és aquí: el model Sarrià, que neix de les peticions reiterades dels “pericos”.
4 MODELS MÉS D’ESPORTS: FUTBOL-RUGBI I FUTBOL-SALA
VamCats ha volgut anar més enllà i no només ha volgut retre homenatge a l’Espanyol i als seus “pericos” independentistes, sinó que també ha tret al mercat 4 models nous d’esports.
Parlem de dos models de futbol – rugbi, que són models retro i 100 % de pell . Estem parlant del model Barcelona ’92 en clar homenatge a Els Jocs Olímpics d’estiu de 1992, oficialment Jocs Olímpics de la XXV Olimpíada, que es van celebrar a la ciutat de Barcelona entre els dies 25 de juliol i 9 d’agost. L’altre model de futbol –rugbi és Mèxic 70 en homenatge a la Copa Mundial de Futbol de 1970 que es va celebrar a Mèxic, entre el 31 de maig i el 21 de juny de 1970.
I finalment dos models de pista per als “ amants” del futbol sala. El model Pista ( color groc i vermell ), i model Pista Blava ( color blau i grana ). La pell d’ambdós models és de serratge i nylon tech. I amb la puntera amb doble reforç.
VamCats disposa ja en total de 29 models al mercat català, amb 15 models nous, i 5 dels quals dedicats exclusivament als esports (model Sarrià inclòs).
Tot i que no sigui línia d’esports, els homes també podran calçar els models Olot ( està fet amb pell de xarol combinat amb napa i colors negres i ocre metalitzat), i el Model Sant Jordi, de color vermell i blanc.
VAMCATS MOLT FEMENINES
Com una variant de l’idea de posar noms de poblacions / municipis de Catalunya als models VamCats, per presentar la línia femenina de la marca ( amb disseny i colors fluor i extremadament femenins), s’ha decidit posar noms de platges i cales de Catalunya i Mallorca perquè encaixen perfectament amb els colors vius i estiuencs . Els models són : Ses Salines, fent referència al municipi mallorquí pertanyent a la comarca de Migjorn ( vamba blanca elegant ); el model Tamariu amb color blanc i gris i que correspon al poble de la Costa Brava que pertany al municipi de Palafrugell, al Baix Empordà; el model Marquesa amb color rosa i blanc (homenatge a Cala Marquesa de Begur); i el model Pelosa amb color lila i blanc i que pertany a la Cala Pelosa ( a prop del Cap de Creus ).
L’ORIGEN DE LES VAMBES INDEPENDENTISTES
Josep Soldevila i Guillem Soldevila, pare i fill respectivament, varen crear el mes d’agost del 2012 les primeres vambes independentistes de Catalunya. L’ANC d’Osona ( Assemblea Nacional Catalana) els va encarregar el disseny gràfic del cartell i la comunicació de la 1a Marxa cap a la independència a l’empresa GS Gràfica de Vic, de la qual, en Guillem Soldevila n’és el director. Aquesta primera marxa que va ser un èxit, es va celebrar el 21 i 22 de juliol entre UlldeTer i Roda de Ter.
A partir d’aquest moment, la gent va començar a demanar les vambes independentistes que veien a la web i al cartell pensant que ja existien, però tot era un fotomuntatge. L’equip de GS Gràfica, capitanejat pel Guillem, va detectar l’ interès de la gent per les vambes. I del paper al taller. Aprofitant l’experiència del pare, Josep Soldevila, com a sabater, es va contactar amb diversos fabricants. Alguns els parlaven de començar-los a servir vambes a partir d’aquest desembre o gener. Un d’ells, en canvi, els va permetre poder vendre les primeres VamCats el 25 d’agost del 2012 a Montserrat en un acte de l’ANC. L’objectiu era tenir-les abans de l’11 de setembre i ho van aconseguir.
