Lucia Caram alerta que «mai el món ha sigut tan desigual com ara»

A la conferència inaugural del 3r trimestre de l'Aula d'Extensió Universitària

Publicat el 26 d’abril de 2014 a les 11:31

Lucia Caram Foto: Ramon Estany

L'Aula d'Extensió Universitària de Solsona va inaugurar dijous passat al Teatre Comarcal de Solsona el tercer i darrer trimestre del curs 2013-2014, amb una conferència oberta a tothom i que va aplegar unes 150 persones.
La presidenta de l'entitat, M. Antònia Viladrich, va agrair en nom de la Junta l'assistència a tots els actes del trimestre passat, i els animà a continuar en la resta de conferències que queden, tot animant als que encara no són de l'Aula a formar-ne part.
Tot seguit es donà la paraula a Sor Lucia Caram que oferí la conferència "Solidaritat i compromís en temps de crisis", recordant que els honoraris d'aquesta xerrada s'han donat a la Fundació Rosa Oriol, de la qual Caram n'és la coordinadora.
Caram va començar exposant que "la humanitat és maltractada per un sistema en el que les persones no hi compten" i que "un se sent indignat quan des de certes instàncies, els pobres es tornen invisibles". 
La monja va lamentar que "mai el món va ser tan desigual com ara " i que "fabriquem nous pobres i noves formes de pobresa". Per aquest motiu, ha advertit que avui cal una nova mentalitat, i que canviar la situació "és responsabilitat nostra, per que tots som part del problema".
Lucia Caram va descarregar les seves crítiques vers el neoliberalisme imperant que diu que una part de la societat sobra i fa que un 20% de la població mundial consumeixi el 80% de la riquesa de la terra, mentres que el 80% restant de la població s'ha de conformar amb el 20% de la riquesa.
Arribat a aquest punt, Caram ha advertit que és hora de reivindicar els drets de la humanitat i que "no podem restar indiferents, cal compromís personal, o això no té solució".
Davant d'això, Caram ha suggerit que aquesta crisi econòmica ha de ser l'inici d'una nova manera de viure "si no volem caure a l'abisme". Un canvi en la manera de viure i d'ajudar als altres que no sigui només col·laborar, sinó assumint un compromís, per què "sense compromís, sense deixar-hi la pell, no farem res, no transformarem el sistema".

Unes 150 persones van seguir la conferència al teatre Comarcal Foto: Ramon Estany