Més de 150 participants assistiran a la 5a edició de la Conferència Internacional sobre Pins Mediterranis

Es durà a terme al Centre Tecnològic Forestal de Catalunya del 22 al 26 de setembre

Publicat el 16 de setembre de 2014 a les 15:50
Del 22 al 26 de setembre es reuniran a Solsona més de 150 persones provinents de diferents països del Mediterrani per assistir a la 5a edició de la Conferència Internacional sobre Pins Mediterranis (MEDPINE), a la seu central del CTFC a Solsona.
 
La conferència comptarà amb la participació d'investigadors de reconegut prestigi en el camp de l'ecologia, la genètica i la conservació i gestió de les pinedes mediterrànies.  
 
En el marc d’aquesta trobada científica es presentaran més de 130 treballs científics, en l’elaboració dels quals han participat vora 360 autors de 28 països de tot el món.
 
El programa d’aquesta cinquena edició s’estructura en diferents sessions temàtiques, que tractaran aspectes com l'evolució i la capacitat adaptativa d’aquests boscos al canvi global; el paper dels incendis o del canvi climàtic en la seva dinàmica futura o l’estudi de diferent modalitats de gestió i les seves conseqüències a nivell de la provisió de bens i serveis a la societat. 
 
També s'inclouran en la conferencia dues sessions de debat al voltant d'alguns temes d'actualitat seleccionats pels participants registrats. El dia 24 a la tarda, es farà una sortida a diverses zones de la Catalunya central afectades pels incendis dels anys 1994 i 1998, en el marc de la qual s’exposaran els estudis en curs que s'hi estan fent tant a nivell dels factors que condicionen la regeneració post-incendi com a nivell de la realització de tractaments de gestió del combustible, com les cremes prescrites.
 
Les conferències MEDPINE
El cicle de conferències MEDPINE va néixer l’any 1999 amb l’objectiu de posar en comú el treball de tècnics, recercadors i gestors de diferents disciplines vinculades als boscos mediterranis, i en particular a les seves pinedes. La primera edició d’aquest cicle es va fer a Mount Carmel (Israel); la segona a Chania, (Grècia); la tercera a Bari (Itàlia), i la quarta a Avinyó, (França), on el CTFC va presentar candidatura per portar la cinquena edició a Catalunya, de forma conjunta amb l’Institut Nacional d’Investigacions Agràries (INIA).
La conferència està co-organitzada pel CTFC i l'INIA, amb la col·laboració del CREAF i la Universitat de Lleida, i compta amb el suport de l'Ajuntament de Solsona, el Consell Comarcal del Solsonès, la Diputació de Lleida i ARCMED.